UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-11 09:00

Labdarúgás: utcahosszal nyerte az U14-es kiemelt bajnokságot a Honvéd

Az utánpótlás kiemelt bajnokságok közül elsőként az U14-esben vált biztossá az aranyérmes csapat kiléte: a Budapest Honvéd-MFA labdarúgócsapata utcahosszal nyerte a fiatalok pontvadászatát.

Ritkán dől el a bajnoki cím sorsa ilyen korán az utánpótláskorú labdarúgók első osztályú sorozataiban. Az U14-es korosztály kiemelt csoportjában a Budapest Honvéd-MFA fiataljainak sikerült ez a bravúr: a 22. fordulóban a DVSC elleni 3–3-as mérkőzést követően matematikailag is biztossá vált, hogy a kispestieket nem lehet utolérni a tabella tetején.

Kiemelkedik az U14-es bajnokság első osztályának mezőnyéből a Honvéd csapata Forrás: honvedfc.hu
Kiemelkedik az U14-es bajnokság első osztályának mezőnyéből a Honvéd csapata Forrás: honvedfc.hu
A Honvéd ifjú futballistái tavaly az U13-as Közép-Kelet csoportban – ugyanannyi pontot szerezve, mint a bajnok MTK Budapest – a második helyen végeztek. A kispestiek csak egy meccsen kaptak ki, így jogosan számítottak az U14-es kiemelt csoport egyik favoritjának. A rajt-cél győzelemre viszont talán ők sem számítottak: a fiatalok rögtön az első fordulóban a tabella élére álltak az Illés Akadémia-Haladás elleni 6–0-s győzelemnek köszönhetően, s ezt a pozíciót egyszer sem engedték ki a kezükből. Az első tizenkilenc fordulóban nem találtak legyőzőre, majd a huszadik körben egygólos mérkőzésen tudta felülmúlni őket a Vasas Kubala Akadémia együttese – azóta is ez a Honvéd egyetlen veresége. Az eredmények alapján nagy biztonsággal kijelenthető: jelenleg az övék a legerősebb csapat az u14-es korosztályban. Az együttes irányítását a nyár végén vette át Bogdánfi Márton. „A közös munka kezdetétől elsődlegesen az egyéni fejlesztésre helyeztük a hangsúlyt, emellett egységes társaságot, jól működő csapatot akartunk létrehozni. Azt is szerettük volna, ha a klub filozófiájához illő karaktert és győzni akarást magukévá teszik a srácok – kezdi a vezetőedző. – Motivált, agresszív, könnyen tanuló fiatalokról van szó, akikkel öröm együtt dolgozni. A játékosok és az edzői stáb szerencsére hamar egymásra talált, ami az eredményekben is rögtön megmutatkozott: remekül szerepeltünk egy nyári nemzetközi tornán, ami jó alapot adott a bajnoksághoz. Azóta hétről hétre megmutatják a fiúk, hogy mit tudnak, így jönnek a győzelmek is, a tabellával viszont sokáig nem foglalkoztunk; a srácokban is csak tavasszal fogalmazódott meg, hogy könnyen bajnoki cím lehet a vége a sorozatnak – szerencsére az is lett. Ami szintén az elmúlt hónapok pozitívumai közé tartozik, hogy több játékosom is bemutatkozhatott az U15-ösök között, és ott is szépen helytállt.” Érdekesség, hogy a bajnokságban nem csak a kapott, hanem a szerzett találatokat tekintve is a Honvéd mérlege a legjobb, miközben a góllövőlista élmezőnyében nem találunk kispesti fiatalt. „Nagybetűs csapatként működnek a fiúk. Ha valakinek rosszabb napja van, egy másik társa kisegíti, fellép helyette; úgy gondolom, ez nagy erősségünk. Ezért aztán a kezdőtizenegy összeállítása mindig nehéz feladat, ugyanakkor persze kellemes teher.” A bajnoki cím ellenére a játékosok az utolsó fordulókban sem szándékoznak a babérjaikon ülni. „A hátralevő meccsek szintén rendkívül fontosak lesznek a számunkra, hiszen azok is fejlődési lehetőséget kínálnak. Új elemeket szeretnék gyakoroltatni a játékosokkal, illetve olyan taktikai utasításokkal ellátni őket, amelyekkel korábban nem találkoztak. Remélem, a nyáron fizikálisan előrelépnek majd. A technikai tudás és az elhivatottság terén már most jól állnak, óriási a szív a csapatban, és kijelenthetem: komoly eredményekre hivatottak ezek a srácok.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.