UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-05-12 20:53

Kosárlabda: „Szenzációs teljesítményt nyújtottak a lányok" – Bódi Ferenc, a Csata DSE bajnokcsapatának edzője

Az egy játékos kivételével utánpótláskorúakból álló Csata DSE csapata lett a bajnok a felnőttmásodvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, ráadásul már három fordulóval a vége előtt bebiztosította elsőségét. Az együttes vezetőedzőjét, Bódi Ferencet kérdeztük a nem mindennapi siker hátteréről.

Páratlan hét végén van túl a Csata DSE leány kosárlabda-szakosztálya, ugyanis a Tursicsné Iván Krisztina vezette U16-os csapat 17 pontos hátrányból fordítva aratott bravúros győzelmet az országos döntőben, a fináléban a házigazda NKA Pécset felülmúlva. Azonban az elmúlt napokban nemcsak egyetlen bajnoki címet ünnepelhetett a fővárosi klub, mivel felnőttmásodosztályban szereplő együttesük – sorozatban a 16. sikert begyűjtve – bebiztosította az elsőségét. Amelynek az a legfőbb különlegessége, hogy jóformán csak utánpótláskorúakból álló kerettel zár az élen a Bódi Ferenc irányította alakulat.

Szinte kizárólag utánpótláskorúakkal ünnepelhet bajnoki aranyérmet a Csata DSE a felnőttmásodosztályban Fotó: Tóth Zsombor
Szinte kizárólag utánpótláskorúakkal ünnepelhet bajnoki aranyérmet a Csata DSE a felnőttmásodosztályban Fotó: Tóth Zsombor
„Óriási eredménynek tartom ezt az aranyérmet, hiszen a professzionális A-csoport után ez a legerősebb bajnokság, és szinte kizárólag junior- és kadétkorú játékosokkal sikerült megszereznünk a bajnoki címet – kezdte Bódi Ferenc vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Emellett az egyetlen nem utánpótláskorú játékosunkat, Szörényi Laurát szintén kiemelném, ugyanis a rengeteg nehézség közepette hatalmas segítséget jelentett csapatunknak az évadban. Egyébként akadt olyan fiatal játékosunk is, aki négy bajnokságban szerepelt párhuzamosan, amely több szempontból sem ideális, de legfőképpen a terhelés és a pihenés megfelelő arányát borította fel bizonyos időszakokban, és ez tizenöt-tizenhat éves játékosok esetén kulcskérdés. Ugyanakkor összességében remekül átvészeltük a nehezebb periódusokat is, és nagyon komoly fegyverténynek gondolom, hogy már három fordulóval vége előtt megszereztük a bajnoki címet." Ráadásul a legutóbbi hét végén – a korosztályos országos döntő miatt – az U16-osokat nélkülözni kényszerülő Bódi-alakulat a nagy vetélytárs Vasas otthonában magabiztosan győzve (70–58) biztosította be a végső sikert. „Ez csak még különlegesebbé teszi az egészet, hogy második helyezett és egyben nagy riválisunk, a Vasas pályáján vált biztossá a bajnoki arany. A kadét döntő miatt nem éppen ideális körülmények között álltunk ki a meccsre, mivel csak hat bevethető játékossal vágtunk neki a meccsnek, miközben a Vasas oldalán az első csapat több olyan idősebb tagja is visszajátszott, aki az A-csoportban rendszeresen pályára lép. Felemelő érzés volt így diadalmaskodni, és ezzel kvázi lezárni a bajnokságot. Szenzációs teljesítményt nyújtottak a lányok."
A Csata DSE junior és a kadét játékosai is A-csoportos kerettel készülhetnek Fotó: Tóth Zsombor
A Csata DSE junior és a kadét játékosai is A-csoportos kerettel készülhetnek Fotó: Tóth Zsombor
Az eredmények alapján úgy tűnik, a Csata DSE kvázi utánpótláscsapata „kinőtte" a felnőttmásodosztályt. De vajon mi a titka a példátlan sikernek? „A megfelelő, minőségi edzésmunka nélkül nem érhettük volna el ezt az eredményt. Jó néhány játékosunk folyamatosan az első csapattal edzett, és nemcsak a juniorkorosztályból, hanem a kadétok közül egyaránt, és ez egyértelműen látszik a fejlődésükön. Az U16-osok két bajnoksággal feljebb játszva sem vallottak szégyent, sőt remekül helytálltak, eközben a juniorjaink közül többen már számottevő játékperceket kapnak a felnőttélvonalban." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.