UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-05-14 09:04

Sportlövészet: Nyitrai Anna korosztályos csúcsot lőtt trapban

A 16 éves Nyitrai Anna a suhli junior-világkupán két korosztály országos csúcsát is megjavította trapban.

Egyelőre érmet még nem szereztek a fiatal magyar sportlövők a Suhlban zajló junior-világkupán, de igyekeznek magukból kihozni a legtöbbet.

Nyitrai Anna és edzője, Hegyi Norbert Forrás: MSSZ
Nyitrai Anna és edzője, Hegyi Norbert Forrás: MSSZ
Pénteken például a Bajos Gitta, Nagybányai-Nagy Anna, Tóth Anna összeállítású leány légpuskás csapat 623.5 kört lőtt a középdöntőben, és csupán két tizeddel maradt le a bronzmeccsről. Az eddigi legjobb egyéni magyar eredmény a junior Európa-bajnok Bajos Gitta nevéhez fűződik, aki a légpuskások egyéni versenyében zárt a hatodikként. Külön megsüvegelendő a 16 éves koronglövő, Nyitrai Anna teljesítménye. A MátraHegyi SSE ígérete a 125 korongos traplövészetben bár nem az élmezőnyben, hanem a 27. helyen végzett, de így is megjavította a versenyszám ifjúsági és junior országos csúcsát. Hegyi Norbert tanítványa 102 korongot ért el, és ez hattal jobb, mint a korábban is általa tartott rekord. A suhli világkupán egyébként eddig hatalmas indiai fölény tapasztalható. Az indiaiak a kedd óta zajló eseményen 8 arany- és 8 ezüstérmet gyűjtöttek, mögöttük holtversenyben a második az éremtáblázaton az Egyesül Államok és Ausztrália 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.