UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-05-14 17:49

Vívás: halmozzák az érmeket a Ludovika tőrözői

A jelenlegi formájában tavaly óta működő Ludovika SE utánpótláskorú tőrözőinek vitrinjét már a magyar bajnoki címek mellett Eb-arany és vb-bronzérem is díszíti.

Kivételesen sikeres hónapokat tudhatnak maguk mögött a Ludovika SE fiatal tőrvívói. A kadétok között Budaházy Ambrus Európa-bajnoki címet szerzett Újvidéken a klubtársa, Bálint Álmos elleni döntőben, míg a fiúk csapatban is a dobogó legmagasabb fokára állhattak a kontinensviadalukon. Az egyéni junior Eb-n továbbá Mihályi Andor az előkelő ötödik helye után nyert csapatbronzot a dubaji junior-vb-n.

Bálint Álmos és Budaházy Ambrus egymás ellen vívta a kadét Eb-döntőt Fotó: Bizzi Team
Bálint Álmos és Budaházy Ambrus egymás ellen vívta a kadét Eb-döntőt Fotó: Bizzi Team
A Ludovika a fiatalabb korosztályokban itthon remekelt. Például Németh Emma a gyermekkorosztályban az egyesület első egyéni bajnoki aranyérmét nyerte, majd az újonc fiúk között Bodor Áron győzött a Hamzi Balázs elleni döntőben, ugyanitt a lányok mezőnyében Haroni Agapi volt a legjobb. A Ludovika vívószakosztálya a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve a jelenlegi formájában 2021 elején kezdte meg a működését, miután a Törekvés SE-ből nagyjából 90 sportoló és 4 edző érkezett az egyesülethez.
A Ludovika újoncai az országos bajnokságon Forrás: Ludovika SE
A Ludovika újoncai az országos bajnokságon Forrás: Ludovika SE
„A Törekvésből rendkívül jó alapokkal érkeztek hozzánk a sportolók, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan kitűnő nemzetközi eredményeket érünk el –  mondja dr. Bartóki-Gönczy Balázs szakosztályvezető. – A sikerekben nagy szerepe van annak, hogy az egyetemi támogatás által többek között sportpszichológussal, masszőrrel, megfelelő körülmények között készülhetnek a fiataljaink. Kiemelném a vezetőedzőnk, Mazzá Lorenzo és Horváth Mária munkáját. Mara néni szerintem a legjobb hazai nevelőedző tőrben. Mindezt kiegészíti a remek szülői közösség, így mindig jó érzéssel jönnek a gyerekek az edzésekre.” A Ludovika tehát rövid idő alatt letette a névjegyét a korosztályos mezőnyben, a szakosztályvezető pedig abban bízik, hogy idővel a felnőttek között is több sikeres versenyzője lesz. „Ha ehhez hasonló eredményeket tudunk elérni, az már kiváló teljesítménynek számít. Bízom abban, hogy a fiataljaink a felnőttválogatott közelébe is odaérnek. Jelenleg az idén az MTK-ból érkező Pöltz Anna tagja a felnőttválogatottnak, remélem, nemsokára csatlakoznak még hozzá a klubunkból.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.