UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-05-16 09:04

Röplabda: dunaújvárosi és békéscsabai bajnoki cím az U17-es országos döntőkben

A serdülő fiú röplabda-bajnokság kecskeméti döntőjében – a Kaposvár legyőzésével – a Dunaújvárosi szerezte meg az aranyérmet, míg a lányok között ugyanebben a korosztályban a házigazda Békéscsaba nyerte meg a finálét a Vasas ellen.

Dunaújvárosi siker született a kecskeméti U17-es fiú országos döntőben Forrás: MRSZ
Dunaújvárosi siker született a kecskeméti U17-es fiú országos döntőben Forrás: MRSZ
A Dunaújvárosi SE a hazai pályán szereplő Kecskeméti Sportiskola, a RÖAK Kaposvár a Szolnok legyőzésével jutott be az U17-es fiú röplabda-bajnokság vasárnapi döntőjébe. A felek egyszer már összemérték erejüket a hatos döntő csoportkörében, azt a mérkőzést a somogyiak nyerték meg döntő játszmában, ám a finálé ezúttal jóval egyoldalúbb összecsapást hozott: a Tomanóczy Tibor vezette DSE három szettben, magabiztosan szerezte a serdülőbajnoki címet. A hatos döntő bronzmeccsén a hazai pályán játszó Kecskemét győzött, miután fordulatos, ötjátszmás találkozón verte a Szolnokot. Az ötödik helyet a Dág érdemelte ki, a Kazincbarcikát legyőzve.

Buzek László U17-es fiú országos bajnokság (Kecskemét), helyosztók: Döntő: DSE Röplabda Akadémia–RÖAK Kaposvár 3:0 (18, 14, 20) A 3. helyért: KESI–Szolnoki SPC 3:2 (13, –19, 23, –20, 10) Az 5. helyért: Vegyész RC Kazincbarcika–Dág KSE 1:3 (–17, 26, –25, –13)

A Békéscsaba hazai pályán ünnepelhetett a serdülő lányok között Forrás: MRSZ
A Békéscsaba hazai pályán ünnepelhetett a serdülő lányok között Forrás: MRSZ
Eközben ugyanezen korosztály leány országos döntőjében a házigazda Békéscsaba az UTE-t, a Vasas a Gödöllőt felülmúlva harcolta ki a fináléba jutást. Az aranycsata nagyon komoly izgalmakat hozott: bár az elején a BRSE játszott jobban, a nyitó játszma végül a címvédő Vasasé lett. Ezután viszont simán egyenlített a Békéscsaba, és a házigazdák szoros végjátékban a harmadik etapot is behúzták, majd a negyedikben meccslabdákat hárítva egalizáltak az óbudaiak. Végül az ötödik szettben már nem volt esélye a Vasasnak, így a Nagy Attila irányította Békéscsaba visszavágott a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért, és bajnoki címet ünnepelhetett. A bronzcsata résztvevői már találkoztak a csoportkörben, akkor az újpestiek öt játszmában felülmúlták a Gödöllőt. Azonban az éremcsatában visszavágott a GRC, és az első szett elvesztése után végül 3:1-re diadalmaskodott. A Szent Benedek végzett az ötödik helyen, a Szegedet megelőzve.

Szalayné Sebők Éva U17-es leány országos bajnokság (Békéscsaba), helyosztók: Döntő: BRSE–Vasas SC 3:2 (–16, 11, 22, –25, 6) A 3. helyért: UTE–Gödöllői RC 1:3 (27, –13, –15, –23) Az 5. helyért: Szegedi RSE–Szent Benedek RA 1:3 (–16, 23, –13, –21)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.