UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-17 15:53

Kézilabda: valóra váltották az álmokat – feljutott az NB I-be a NEKA ifjúsági leánycsapata

Az idény elején kevesen gondolták, hogy egy év szünet után visszajuthat a női NB I-be az utánpótláskorúakkal felálló Nemzeti Kézilabda Akadémia. A nagyszerű alapszakaszt követően a felsőházi rájátszásban is sikerrel jártak a bogláriak, szombaton az egri Eszterházy SC otthonában nyertek sorsdöntő mérkőzést.

Szinte csak ifjúsági korú játékossal, köztük sok érettségizővel indult neki a szezonnak, majd a bajnoki hajrának is a Nemzeti Kézilabda Akadémia leánycsapata a női NB I/B-ben. Vagyis a kitűnő szakmai munkán és a számos ígéretes fiatal tudásán kívül nem sok minden szólt amellett, hogy egy év szünet után visszajut a boglári együttes az élvonalba.

A NEKA fiataljai az NB I-es feljutást ünnepelhetik a szezon végén Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A NEKA fiataljai az NB I-es feljutást ünnepelhetik a szezon végén Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A Nyugati csoport alapszakasza után, amelyet mindössze két pontot vesztve nyert meg a Bohus Bea által irányított együttes, már mindenképpen az esélyesek közé tartozott a NEKA is. A felsőház óriási küzdelmet hozott, és csak az utolsó előtti mérkőzésen, vasárnap Egerben dőlt el, hogy a bajnok Békéscsaba mögött meglesz az áhított második hely, miután a csapat 25–22-re legyőzte a nagy rivális Eszterházy SC-t. „A mostani szezonban meglepetést szereztünk mindenki számáranyilatkozta Varga Emília a neka.hu-nak. Az alapszakaszban várakozáson felül teljesítettünk, motiváltan és nagy önbizalommal játszottunk és csupán két vesztett ponttal vágtunk neki a felsőháznak. A rájátszás nem indult az elképzeléseink szerint, kisebb hullámvölgybe került a csapat, amiből szerencsére időben kimásztunk. Számomra az évad megkoronázása az Eger elleni győzelmünk volt, amikor a csapat fantasztikusan játszott, és bebiztosítottuk a feljutásunkat. Rengeteg munka áll mögöttünk, ami meghozta a gyümölcsét, hiszen az ősztől NB I-ben szerepelhetünk. Úgy gondolom, nagy kihívás áll előttünk, azonban mindent meg fogunk tenni és ugyanígy dolgozunk majd tovább, hogy elérjük a magunk által kitűzött céljainkat. Most egy igazi álmunk vált valóra!” Az utolsó fordulóban, vasárnap 15.30-tól pedig igazi örömjáték következhet, amikor a két feljutó csapat, a NEKA és a Békéscsaba találkozik a boglári csarnokban. A szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott, M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja még az ősszel készített interjút a csapat játékosaival és edzőivel, akik akkor így vélekedtek az esetleges feljutásról: További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.