UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-05-17 18:13

Ökölvívás: a legjobb hazai fiatalok találkoznak az utánpótlás Magyar-kupán

Május 18. és 21. között rendezi meg a hazai szövetség a budapesti Laurencz László sportcsarnokban az utánpótlás Magyar-kupát, amelyre a legjobb hazai ökölvívókat várják, ráadásul nem csak a jól megszokott serdülő és junior, hanem az U12-es korosztályból is.

A fiatal hazai ökölvívók egyik legfontosabb megméretésére kerül sor május 18. és 21. között a budapesti Laurencz László sportcsarnokban. Az évente megrendezett utánpótlás Magyar-kupa sorsolását szerda délben tartják, aznap délután pedig az első összecsapásokkal el is startol az esemény. A szervező, azaz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a hazai fiatal bokszolók legjobbjait várja a tornára; a kimondott cél, hogy elősegítsék a tanulók testi fejlődését, a tehetségek kibontakozását és kiválasztását. Komoly téttel bír az esemény a indulóknak, hiszen a jó szerepléssel a válogatottba való bekerülést és a nemzetközi tornákon való indulás jogát is kiharcolhatják a ringben.

Az U12-esek, a serdülők és a juniorok is összemérik a tudásukat az utánpótlás Magyar-kupán Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az U12-esek, a serdülők és a juniorok is összemérik a tudásukat az utánpótlás Magyar-kupán Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A hazai szövetség tájékoztatása szerint 66 egyesület 311 versenyzője nevezett a versenyre: a lányok között 67-en, a fiúk mezőnyében 244-en méretik meg magukat. A legnépesebb korosztály a junioroké, amelyben összesen 143-an húznak kesztyűt. A már jól megszokott korosztályok, tehát a serdülők (2008-asok és 2009-esek) és a juniorok (2006-osok és 2007-esek) mellett új kategória fog debütálni az utánpótlás Magyar-kupán, ugyanis bevezetésre kerül az U12-esek viadala is, akik korábban „csak” bemutatómeccseken mutathatták meg a tudásukat. Szabó Sándor, a szövetség utánpótlásért felelős elnökségi tagja az Utánpótlássport számára adott korábbi nyilatkozatában már beszélt az új korosztályról. „Rendkívül fontos volt a sportág szempontjából, hogy legalább az U12-es korosztály megméretéseit be tudjuk vezetni, hiszen rengeteg olyan gyereket veszítettünk el, akik már több éve bokszoltak, és végül a tornák hiánya miatt egyéb küzdősportok mellett kötöttek ki, amelyekben akár évekkel korábban is harcolhatnak a küzdőtéren.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.