UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-19 12:58

Labdarúgás: nyolc fiatal került be az NB I felfedezettjei közé

Több fiatalnak is elhozta az áttörést a múlt hét végén véget ért NB I-es évad, így nem meglepő, hogy az utánpótláskorú labdarúgók közül nyolcan is szerepelnek a felfedezettek csapatában, amit az M4 Sport állított össze.

A múlt hét végén befejeződött a labdarúgó NB I 2021-2022-es évada, amely során a Ferencváros megvédte a bajnoki címét, mellette a Kisvárda és a Puskás Akadémia állhatott fel a dobogóra. A fiatalok a korábbiakhoz hasonlóan most sem voltak könnyű helyzetben, ha be akarták verekedni magukat a csapatukba, ennek ellenére többen is alapemberekként muzsikáltak az ifjak között, míg voltak, akik kiegészítő szerepkörben is meg tudták mutatni a tudásukat.

Az egy nap híján 2005-ös Bakti Balázs is bekerült az évad felfedezettjei közé
Az egy nap híján 2005-ös Bakti Balázs is bekerült az évad felfedezettjei közé
Az M4 Sport összeállította az év felfedezettjeiből álló kezdőcsapatot, amelybe összesen nyolc utánpótláskorú labdarúgó került be. A védelem jobb szélén a DVSC 18 éves játékosa, Baranyai Nimród kapott helyet, míg a belső párost a két kieső együttes adja: az MTK Budapestből Várkonyi Bence (20), a Gyirmótból Csörgő Viktor (20) került be. A középpályán közepén két debreceni spíler található, Bényei Ágoston (19) és a felnőttválogatott keretébe bekerülő, az évad felfedezettjének megválasztott Baráth Péter (20). A képzeletbeli csapat balszélsője a 21 éves Szabó Bálint lett, aki 20 meccsen 4 gólt jegyzett az idei NB I-es kiírásban. A szemtelenül fiatal támadósor tagjai közül még egyiken sem nagykorúak: az MTK Budapestből nyáron a belga Lommelhez távozó Vancsa Zalán (17) nagy meglepetésre szintén meghívót kapott a felnőttválogatottba, mellé az összeállítás legifjabb tagja, a Puskás Akadémiában játszó Bakti Balázs (17) került. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.