UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-05-20 21:21

Röplabda: kikapott a lengyelektől az U21-es női válogatott, oda az Eb-kijutás reménye

A második Eb-selejtezőjén is vereséget szenvedett az U21-es női röplabda-válogatott, ezúttal a házigazda lengyelekkel szemben maradt alul három játszmában, emiatt a mieink biztosan lemaradnak a korosztályos kontinensviadalról, ugyanis már nem érhetik az – ideális esetben – Eb-részvételt jelentő csoportmásodik helyet.

A nyitó játéknapon az ukránoktól négy szettben kikapott az U21-es női röplabda-válogatott a Zielona Gorában zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán, így a Leisz Máté vezette korosztályos nemzeti csapat a házigazda lengyelek ellen igyekezett javítani, illetve életben tartani Eb-reményeit.

Az U21-es női válogatott három szettben kikapott a lengyelektől az Eb-selejtezőtornán Forrás: CEV
Az U21-es női válogatott három szettben kikapott a lengyelektől az Eb-selejtezőtornán Forrás: CEV
Nem indult jól a meccs a mieink szempontjából: az elején három ponttal elléptek a lengyelek (4:7), majd a játékrész derekán már öttel álltak jobban (11:16), és a végjátékban sem tudott közelebb kerülni a magyar együttes (18:25). A második etap kezdetén úgy tűnt, a mieink ezúttal tarthatják a lépést (3:3), ám ezt sorozatban hat lengyel pont követte (3:9), és az itt megszerzett vezetését a felvonás kétharmadáig stabilan őrizte a hazai válogatott, Manninger Lucáék nem tudták lefaragni hátrányukat (10:17). Végül a játszma utolsó periódusában újra az ellenfél dominált (13:25). A harmadik szakasz a másodikhoz hasonló forgatókönyv szerint alakult: a lengyelek 25:12-vel – három szettben – lezárták a meccset, és a csoport első helyére ugrottak, míg a magyarok az utolsó, negyedik helyen állnak pont nélkül. Ezzel eldőlt, hogy a mieinknek már matematikai esélye sem maradt odaérni arra a csoportmásodik helyre, amely Eb-részvételt érhetne.

Lengyelország–Magyarország 3:0 (18, 13, 12) Zielona Góra, 450 néző. V: Fortu (német), Persson (svéd). LENGYELORSZÁG: Czyrnianska 12, Pierczhala 2, Lazowska 2, Piasecka 14, Stefanik 4, Druzkowska 12. Csere: Lyduch (liberó), Leoniak 5, Binczycka 1, Borowczak 3, Kuligowska 1, Kecher 1. Szövetségi edző: Julia Jakuseva. MAGYARORSZÁG: Szabó L. 6, Kump 1, Manninger 7, Tatár 5, Szatmári 3, Boros. Csere: Baksa, Weidemann (liberók), Németh, Märcz, Sziládi 1, Szűcs G. Szövetségi edző: Leiszt Máté. A magyar válogatott hátralévő Eb-selejtezője (Zielona Góra, Lengyelország): Május 21., szombat 16:00 Magyarország–Csehország

A nyolccsapatos Eb-re a rendezőkön (férfiak – Lengyelország, nők – Olaszország) kívül a selejtezőcsoportok győztesei, illetve a fiúk között a legjobb, míg a lányok versenyében a három legjobb második helyezett kvalifikálja magát. Szombat délután nemcsak a lányok lépnek pályára, hanem az U22-es férfiválogatott is, amely a franciák elleni vereség után ezúttal a hazai pályán szereplő bolgárokkal játszik Szófiában.

Az U22-es férfiválogatott kerete: Feladók: Mikuláss Koch Marcell (UVC Graz), Szabó Vilmos József (Pénzügyőr SE) Szélső ütők: Balázs Bálint (MÁV Előre SC-Foxconn), Boa Szabolcs (MÁV Előre SC-Foxconn), Fenyvesi Barnabás (Kaposvári Röplabda Akadémia), Kecskeméti Bálint Olivér (DSE Röplabda Akadémia), Laczi Dominik (DSE Röplabda Akadémia), Péter Benedek (VRCK Kazincbarcika) Feladóátlók: Majoros Balázs (Pénzügyőr SE), Iván Bence (FINO Kaposvár) Centerek: Ambrus Bence (MÁV Előre SC-Foxconn), Kiss Imre (DEAC), Kókai Róbert (Rákosmente PARTY•CO), Tomanóczy Bálint (Kecskeméti RC) Liberó: Szentesi Bálint (MÁV-Előre Akadémia) A magyar válogatott hátralévő Eb-selejtezője (Szófia, Bulgária): Május 21., szombat 15:00 Bulgária–Magyarország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.