UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-05-20 19:18

Sportlövészet: elmaradt a magyar érem a suhli junior-vk-n

A magyar juniorkorú sportlövők, bár több döntőben is érdekeltek voltak, ezúttal nem álltak dobogóra a Suhlban rendezett világkupaversenyen.

A fiatal magyar sportlövők az elmúlt napokban a németországi Suhlban szerepeltek junior-világkupaversenyen. A rangos megméretésen a pisztolyos és a puskás versenyzők mellett a trap-, valamint a skeetlövők is ott voltak a mezőnyben. 

Ezúttal nem álltak dobogóra a magyarok Suhlban Forrás: MSSZ
Ezúttal nem álltak dobogóra a magyarok Suhlban Forrás: MSSZ
A legjobb szereplés a Cél-Tudat SE-t erősítő Dénes András nevéhez fűződik, aki az 50 méteres puska összetett versenyszám döntőjében 347.3 körrel az ötödik helyen végzett. Két egyéni nyolcas döntőben járt a komáromi Bajos Gitta. A 10 méteres légpuska számban a hatodik (204.6), az 50 méteres összetettben a nyolcadik (301.3) lett.  Korosztályos országos csúcs is született a viadalon.  A MátraHegyi SSE ígérete, Nyitrai Anna 125 lövéses trapban javította a hazai ifjúsági és juniorrekordot 102 korongra.  Suhlban összesen húsz ország fiatalja szerzett érmet, a magyarok ezúttal nem álltak a dobogóra. A mezőnyből kiemelkedtek az indiaiak, akik 33 érmet (13 arany, 15 ezüst, 5 bronz) gyűjtöttek.  A részletes eredmények ITT érhetők el.  További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.