UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-21 17:58

Labdarúgás: Menyhárt Zsombor lépésről lépésre haladna az NB I felé

A MOL Fehérvár FC U18-as válogatott labdarúgója, Menyhárt Zsombor idővel az első számú csapatban is meghatározó szerepet töltene be.

A MOL Fehérvár FC 17 éves labdarúgója, Menyhárt Zsombor tavaly még főleg az U17-es és az U19-es bajnokságokban szerepelt, de csereként nyolc alkalommal az NB III-ban is futballozott.

Menyhárt Zsombor lépésről lépésre haladna az NB I felé Forrás: molfehervarfc.hu
Menyhárt Zsombor lépésről lépésre haladna az NB I felé Forrás: molfehervarfc.hu
Az idén viszont már 17 NB III-as bajnokinál jár, ebből 12 alkalommal kezdőként számított rá Szalai Tamás vezetőedző és kétszer is eredményes volt a felnőttek között. Menyhárt gyakran kap meghívót a korosztályos válogatottakba is, tavaly ősszel pedig hosszú távú profi szerződést is aláírt a fehérváriakkal – számol be a molfehervarfc.hu, melynek a jövőjével kapcsolatban a következőt nyilatkozta a fiatal: „A labdarúgás mellett fontos számomra a tanulás is, szerencsére eddig sikerült a kettőt összeegyeztetni, igaz ehhez az is kellett, hogy mind az iskola, mind a Vidi partnerek legyenek, hiszen hol az iskolából, hol az edzésről hiányoztam. Nem könnyű mindkét helyen helyt állni, de igyekszem mindent megtenni a cél érdekében. Mindig lépésről lépésre kell haladni, úgy érzem, sikerült fiatalon beilleszkednem a felnőtt futballba. A következő lépcsőfok szerintem az lenne, ha stabil alapemberré tudnék válni az NB III-as együttesben, aztán utána a következő lépcsőfok az NB II, majd az NB I lesz. Nyilván mint mindenkinek, nekem is az élvonal a legfőbb célom, odáig azonban hosszú út és nagyon sok munka vár rám.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.