UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-05-26 14:31

Vívás: pénteken rajtol az U23-as Eb Tallinnban

A péntektől keddig tartó tallinni U23-as vívó Európa-bajnokságon a maximális, huszonnégy versenyzővel vesz részt a magyar csapat.

Pénteken kezdődik és keddig tart az U23-as korosztályt képviselő vívók Európa-bajnoksága az észt fővárosban, Tallinnban.

Keszthelyi Zsombor junior-világ- és Európa-bajnokként várja az U23-as Eb-t  Forrás: FIE
Keszthelyi Zsombor junior-világ- és Európa-bajnokként várja az U23-as Eb-t Forrás: FIE
A magyar csapat Boczkó Gábor szövetségi kapitány vezetésével a maximális, huszonnégy versenyzővel vesz részt a kontinensviadalon, melyen a legtöbb ország – a magyarokhoz hasonlóan – igen erős kerettel igyekszik elérni a legjobb eredményt. A hazai szövetség a beharangozójában ennek okaként azt említi meg, hogy a pandémia miatt legutóbb 2019-ben rendeztek U23-as Eb-t, és azok a fiatalok – akár felnőttválogatottak – is lehetőséget kapnak, akiknek kimaradt a korosztályos világversenyük az elmúlt években. Egyébként 2019-ben a plovdivi U23-as Eb-n egy magyar bronzérem született a Gnám Tamara, Kardos Edina, Borsody Emma, Dékány Kinga összeállítású női párbajtőrcsapatnak köszönhetően. Tallinnban pénteken a tőröző lányok és a kardozó fiúk kezdenek egyéniben, a csapatversenyeket hétfőn, valamint kedden rendezik.

KÉT TUCAT MAGYAR TALLINNBAN A magyar csapatok mindhárom fegyvernemben igen erősnek tűnnek. Ami a férfiakat illeti, a kardozók Rabb Krisztián, Horváth Gergő, Kaiser Balázs, Vigh Benedek, a párbajtőrözők Keszthelyi Zsombor, Hamilton-Meike Jonathan, Kovács Gergely, Bartkó Levente, míg a tőrözők Szemes Gergő, Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus összetételben készülhetnek a megméretésre. A lányok között a kardozókat Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca, Keszei Kíra, Spiesz Anna, a párbajtőrözőket Miskó Dorina, Dékány Kinga, Nagy Blanka, Gálfalvy Réka, a tőrözőket pedig Pöltz Anna, Wolf Eszter, Hajas Nóra és Nekifor Erika képviseli.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.