UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-05-27 16:24

Atlétika: Takács Boglárka új magyar csúcsot futott 100 méteren Ausztriában – VIDEÓ

A mindössze 20 éves Takács Boglárka szenzációs versenyzéssel 11.37 másodpercre javította a 100 méteres női síkfutás magyar csúcsát a Sankt Pölten-i nemzetközi atlétikai versenyen.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Budapesti Honvéd SE húszéves sprintere, Takács Boglárka Szabó Enikő 2004 óta fennálló 11.41-es rekordját adta át a múltnak 100 méteren – írja az MTI. „Nagyon jó körülmények voltak, minden adott volt, hogy jót fussak. Örülök az időeredménynek, és annak, hogy még csak május van, de már most hétről hétre ennyire jól megy a versenyzés” – mondta a verseny után Takács az atlétika.hu oldalnak.

A 20 éves Takács Boglárka (középen) 18 éves magyar rekordot adott át a múltnak 100 méteres síkfutásban Forrás: atletika.hu
A 20 éves Takács Boglárka (középen) 18 éves magyar rekordot adott át a múltnak 100 méteres síkfutásban Forrás: atletika.hu
Hozzátette, a mostani futása nem volt hibátlan, így bízik abban, hogy lesz még ennél gyorsabb is. „November óta a Honvéd színeiben versenyzem, felköltöztem Budapestre, és immáron Németh Rolanddal készülök. Sok az új impulzus, új környezetben, új edzővel, új városban kezdtem meg az évet, és az eddigiek alapján kijelenthető, hogy nagyon jót tett a váltás. Jól sikerült a felkészülés, voltunk három hetet Portugáliában edzőtáborban, és sem sérülés, sem pedig betegség nem hátráltatott, így minden adott, hogy jó szezont tudhassak majd magam mögött” – beszélt az elmúlt fél évről a fiatal sprinter, akinek a célja a müncheni Európa-bajnokságra való kijutás. A kontinentális versenysorozat ausztriai Challenger-viadalán Heffner Hédi (20) 800 méteren ezüstérmes lett 2:07.52-es futásával, míg a vágtázó Illovszky Dominik (20) 10.37 másodperccel ötödik lett százon. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.