UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-27 08:56

Kézilabda: beleszól-e bárki a NEKA–FTC csatába a korosztályos leánybajnokság négyes döntőjében?

Péntektől szombatig rendezik Szigetszentmiklóson az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokság évad végi Final Fourját, amelyen a papírforma szerint mindkét korosztályban a Nemzeti Kézilabda Akadémia, valamint a Ferencváros várható a döntőbe.

A címben feltett a kérdés valószínűleg a legérdekesebb a péntek délelőtt 11-kor kezdődő leány kézilabda-bajnoki végjáték kapcsán, már ami a torna első napját illeti.

Könnyen lehet, hogy mindkét döntőben összecsap a NEKA és az FTC Forrás: NEKA
Könnyen lehet, hogy mindkét döntőben összecsap a NEKA és az FTC Forrás: NEKA
A mindkét korosztályban százszázalékos mérleggel alapszakaszgyőztes – az idősebbek között címvédő – FTC az ifjúságiak között a Szombathellyel, a serdülők mezőnyében pedig az Érddel találkozik az elődöntőben; természetesen mindkét mérkőzésen esélyesként. A szintén kétszer a Nyugati csoport élén végző NEKÁ-ra pedig a Debrecen ellen vár kettős rangadó, ebben a tekintetben tehát nincs meglepetés, hogy keletről a ferencvárosiak mellett a szintén rendszeres résztvevőnek mondható hajdúságiak jutottak be. A hagyományosan erős nevelőműhelyek közül a Győr hiányzik az idei Final Fourról. Pénteken tartják tehát az elődöntőket, szombaton pedig a helyosztók következnek. A tornának ezúttal az újonnan épült szigetszentmiklósi SZKSK csarnok ad otthont.

Az ifjúsági és serdülő négyes döntő pénteki programja: 11: FTC–Érd (serdülő) 13: NEKA–DVSC (serdülő) 15: FTC–Szombathely (ifjúsági) 17: NEKA–DVSC (ifjúsági)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.