UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-05-29 19:59

Vívás: Szűcs Luca ezüstérmes lett a tallinni U23-as Európa-bajnokságon

Megszerezte második ezüstérmét is a magyar küldöttség az észtországi U23-as vívó Európa-bajnokságon, ezúttal Szűcs Luca lett második női kardban.

A hibátlan selejtező után a főtáblán is magabiztosan menetelt a női kardozók versenyében Szűcs Luca az észtországi Tallinnban zajló U22-es vívó Európa-bajnokságon. A BVSC-Zugló versenyzőjét a fináléig vezető úton csak a belga Corteyn késztette igazán komoly küzdelemre, ellen 15:12-re nyert. A döntőben az utolsó lépést nem sikerült megtenni, végül a német Eifler győzött 15:9-re.

Forrás: EFC
Forrás: EFC
„Úgy jöttem ki ide, hogy szeretnék nyolcba jutni, de még inkább felszabadultan vívni, mert úgy érzem, ez nem sikerült az utóbbi időben. Most viszont igen, és ennek nagyon örülök. Meg tudtam valósítani azt, amit akartam, és amit az edzéseken gyakoroltam” – nyilatkozta Szűcs a viadal után a hunfencing.hu-nak. Rajta kívül még két magyar jutott el a legjobb 16 közé, Battai Sugár a 10., Hamilton-Meike Jonathan pedig a 15. helyen zárt. Hétfőtől a csapatversenyekkel folytatódik az Eb. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.