UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-05-31 18:31

Kosárlabda: „Elbírtuk a terhet a döntőben is!" – Csátaljay Péter, a Sopron bajnokcsapatának legjobbja

A Soproni Sportiskola szerezte meg az aranyérmet az U18-as fiú kosárlabda-bajnokságban. A döntő legértékesebb játékosának választott Csátaljay Péter a csapategységben látta a siker kulcsát.

Mint arról beszámoltunk, a Soproni Sportiskola kosárlabdacsapata nyerte a junior fiúbajnokság országos döntőjét. A spanyol vezetőedző, Carlos Vallejo Rocamora tanítványai 76–63-ra verték a Vasas Akadémiát a debreceni fináléban. A soproniak győzelmében főszerepet vállalt a 17 éves Csátaljay Péter, aki – a mezőny legjobbjaként – 27 pontig és 31-es VAL-mutatóig jutott a meccsen.

A soproniak kiválósága, Csátaljay Péter (17) az MVP-címe mellett az All-Star ötösbe is bekerült a junior fiúk nyolcas döntőjében Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia
A soproniak kiválósága, Csátaljay Péter (17) az MVP-címe mellett az All-Star ötösbe is bekerült a junior fiúk nyolcas döntőjében Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia
„A nyolcas döntőre remekül összeálltunk, a legjobb formánkat hoztuk. Ráadásul még a négy nap alatt is folyamatosan fejlődtünk, meccsről meccsre egyre jobban játszottunk. Az elődöntőben a címvédő Pécset győztük le, amely a döntő előtt hatalmas önbizalmat adott nekünk. Az egész hét végén a csapat valamennyi tagja, legyen szó a játékosokról vagy az edzőkről, mindenki csak a fő célra fókuszált. Nagyon örülök, hogy elértük az áhított aranyérmet" – nyilatkozta Csátaljay az Utánpótlássportnak. A Sopron és a Vasas már a csoportkörben szintén megmérkőzött egymással, akkor is a későbbi aranyérmes diadalmaskodott szoros meccsen (67–63). De vajon mennyiben volt más a finálé az első. egymás elleni ütközethez képest? „A döntőben sokkal jobban kezdtünk, 13–2-re elhúztunk az első negyed közepére, amely megadta az alaphangot, és a meccs előrehaladtával, amikor a Vasas esetleg közelebb jött, akkor sem remegtünk meg, végig megtartottuk a vezetést. Mindig akadt valaki, aki a holtpontokon átlendítette a csapatot  – fogalmazott Péter, majd a saját produkciójáról így vélekedett. – Ahogyan szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Úgy érzem, ez ránk is abszolút érvényes! A csapattal együtt én is napról napra jobban teljesítettem Debrecenben. Tisztában voltam vele, hogy a fináléban már nagyobb tét, de személy szerint nem éreztem magamon plusz nyomást. Higgadtan mentünk ki a pályára, elhittük magunkról, hogy megtudjuk csinálni, és végül valóban elbírtuk a terhet."
Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia
Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia
A hátvéd és bedobó poszton egyaránt bevethető fiatal játékos kiemelte a remek edzői gárda fontosságát. „Ez a bajnoki cím is csak azt igazolja, hogy beérett a munka, amit az elmúlt egy évben elvégeztünk. A rengeteg edzés tényleg meghozta a gyümölcsét. Éppen ezért ezúton is szeretnék külön köszönetet mondani a Sportiskola teljes szakmai stábjának, hiszen ezt a sikert nélkülük biztosan nem érhettük volna el." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.