UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-06-05 09:01

Ökölvívás: tizenöt ország fiataljai találkoznak a 71. Bornemissza-emlékversenyen

Június 7-11. között tizenöt ország közel háromszáz fiatal ökölvívója fogja összemérni erejét az Egerben immár 71. alkalommal megrendezésre kerülő Bornemissza-emlékversenyen, amely a junior- és ifjúsági korú sportolók legrangosabb hazai rendezésű eseménye.

A junior- és ifjúsági korú ökölvívók legrangosabb hazai rendezésű versenyére kerül sor a jövő héten Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A Bornemissza-emlékverseny immár 71. alkalommal kerül megrendezésre, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség pedig az előzetes nevezések alapján tizenöt országból 281 indulót vár.

Népes nemzetközi mezőny várható a 71. Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Népes nemzetközi mezőny várható a 71. Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A 15 és 18 év közötti versenyzők részvételével zajló megméretés kiemelt fontosságú, hiszen egyúttal válogatóként is szolgál a közelgő korosztályos világeseményekre. A létszámmal várhatóan nem lesz probléma, a tavalyi tornához képest növekedés várható. A magyar indulóknak kiválóan sikerült a múlt májusban rendezett, jubileumi verseny, a 32 kategóriából 20 alkalommal hazai ökölvívó állhatott a dobogó legfelső fokára, így fel van adva a lecke a fiataloknak, ha túl akarják szárnyalni a legutóbbi teljesítményt. A hétfői sorsolás után először kedden lépnek a ringbe az ifjú bokszolók, míg pénteken a junior-, szombaton az ifjúsági döntők zajlanak majd. A tavalyi eseményre az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is ellátogatott. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.