UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-11 08:59

Kézilabda: ismét Fazekas Gergő lett a legeredményesebb utánpótláskorú játékos a férfi NB I-ben

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 18 éves irányítóját, Fazekas Gergőt nem tudta megközelíteni a többi utánpótláskorú a férfi NB I góllövőlistáján. Az évad végi ötös listára két NEKA-, és egy-egy FTC-, illetve Telekom Veszprém-játékos fért fel.

Mint ahogyan azt az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság végeztével is megtettük, itt az ideje, hogy a férfiliga zárónapján is összegyűjtsük, kik voltak a legeredményesebb utánpótláskorúak a 2021/22-es évadban. Az idei kiírásban győztest még nem hirdethetünk, hiszen éppen szombaton 17:45-től tartják a Telekom Veszprém–Pick Szeged finálé visszavágóját, de azon a mérkőzés az első mérkőzést, na meg a realitást számításba véve, nem a fiatalokra osztják majd a főszerepeket

Fazekas Gergő újabb remek szezont zárt, jövőre már Plockban teheti meg ugyanezt Fotó: Cseh Péter/VKKFT Veszprém
Fazekas Gergő újabb remek szezont zárt, jövőre már Plockban teheti meg ugyanezt Fotó: Cseh Péter/VKKFT Veszprém
1. Fazekas Gergő (18 éves, Fejér B.Á.L.-Veszprém) 117 gól/23 mérkőzés Már az előző szezonban a „kis Veszprém” és persze a saját debütálóidényében is a bajnokság legeredményesebb fiatal játékosa volt Fazekas, aki az idén megismételte a bravúrt. A tavaszra fordulva úgy látszott, a kiesés elkerülése lesz a csapat elsőszámú célja, azonban végül ez nemhogy simán sikerült, de még a Magyar-kupa négyes döntőjében is ezüstérmet nyert. Az előző év legjobb utánpótláskorú játékosának választott ígéret az NB I alapszakaszában huszonhárom meccsen 117 gólt szerzett, emellett pedig számtalan gólpasszt is adott, így pazar szezonnal köszönhet el Éles József klubjától, ahonnan a városi rivális Telekomhoz igazol, amely az első évadban biztosan kölcsönadja a lengyel Wisla Plocknak. 2. Papp Tamás (19, NEKA) 92/24 Az abszolút újonc és parádés őszt produkáló Nemzeti Kézilabda Akadémia egyik legeredményesebb játékosaként Papp beállóként jutott el csaknem száz gólig (92), úgy, hogy természetesen ő is most szerepelt először az élvonalban.  Mind a huszonnégy mérkőzésen betalált, amelyen pályára lépett, a legeredményesebb a Fejér B.Á.L.-Veszprém elleni idegenbeli találkozón volt, akkor kilencet lőtt.
Ónodi Jánoskúti Máté az ősztől a nemzetközi porondon szerepelhet a Ferencvárossal Forrás: fradi.hu
Ónodi Jánoskúti Máté az ősztől a nemzetközi porondon szerepelhet a Ferencvárossal Forrás: fradi.hu
3. Ónodi Jánoskúti Máté (19, FTC) 85/24 Az FTC és persze 19 éves jobbáltövője történelmi eredményt ért el a mögöttünk hagyott évadban. A bajnoki negyedik hellyel kiharcolta, hogy az ősztől a nemzetközi porondon szerepelhessen, miközben Ónodi Jánoskúti az első számú választás lett a zöld-fehéreknél a posztján. Nem csoda, hogy lőtte is a gólokat szép számmal, a nyolcvanöt találatával a képzeletbeli dobogó harmadik helyére fért oda. 4. Krakovszki Bence (19, NEKA) 79/25 A NEKA 19 éves balszélsője szintén oroszlánrészt vállalt abból, hogy a bogláriak a következő évadban is a legjobbak között folytathatják. Két mérkőzést leszámítva Krakovszki is szerzett gólt valamennyi mérkőzésén, a legtöbbet a Komló, valamint a Gyöngyös ellen – nyolcat-nyolcat. 5. Lukács Péter (19, Telekom Veszprém) 74/25 A legjobb ötben szereplők közül egyedül a 19 éves irányító az, aki nemzetközi tapasztalatot is szerzett, miután a Bajnokok Ligájában is kipróbálhatta magát a bakonyiakkal. Egyúttal – érthető módon – a világsztárok között ő kapta a legkevesebb lehetőséget, így különösen dicséretes a 74 gólja. Ráadásul a bajnoki döntő szombat esti visszavágóján akár gyarapíthatja is a találatok számát. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.