UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-06-12 12:55

Ökölvívás: huszonegy magyar arany született a 71. Bornemissza-emlékversenyen

Eredményesen szerepeltek a 71. Bornemissza-emlékversenyen a magyar junior- és ifjúsági korú ökölvívók. Az Egerben rendezett nemzetközi megméretésen a negyvenhat döntőnek közel felét nyerték meg, végül huszonegy arannyal térhettek haza.

Június 7-11. között népes, közel 300 főt számláló nemzetközi mezőny gyűlt össze Egerben, hogy részt vegyen a 71. Bornemissza-emlékversenyen, amely a hazai ökölvívóknak válogatóként is szolgált a közelgő világversenyekre. A tétnek megfelelően kemény összecsapásokat figyelhettek a kilátogatók, legnagyobb örömünkre pedig számos magyar aranyéremnek is lehetett tapsolni a.

Gyakori látvány az emlékversenyen: magyar fiatalok a dobogón Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Gyakori látvány az emlékversenyen: magyar fiatalok a dobogón Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A junior- (2006-os és 2007-es születésű fiatalok) és ifjúsági (2004-2005) korosztályú versenyzők számára rendezett eseményen többek mellett a világelithez tartozó kazah, ukrán, kanadai, grúz és skót ökölvívók is ringbe szálltak, ennek ellenére a hazai pályán induló magyar bokszolók remekül teljesítettek, és megismételték az egy évvel ezelőtti eredményes szereplést. A juniorok döntőire a negyedik versenynapon, pénteken került sor, az első magyar érmekre pedig nem kellett sokat várni. A huszonegy aznapi fináléban végül tizenháromszor emelték a hazai versenyző kezét a magasba, a medálok gyűjtése pedig szombaton az ifik esetében is folytatódott. Egyedül a fiúk 71 kilogrammos kategóriájában nem örülhettünk magyar érmesnek, végül a tizenhét szombati döntőben nyolc alkalommal diadalmaskodott hazai fiatal, kilenc ezüst megszerzése mellett. A komoly tradíciókkal rendelkező torna az év első felének utolsó válogatóversenye volt a fiatalok számára, akikre Eb és vb is vár a következő hónapokban. Bertók Róbert szövetségi kapitány elégedetten értékelt a versenyt követően. „Nagyon jó mérkőzéseket láttunk az elmúlt napokban. Bizakodásra ad okot, hogy a fiúk és a lányok mezőnyében is tehetséges versenyzőink vannak; reményeim szerint az ifjúsági ökölvívóink gyorsan beérnek a felnőttek közé, talán már a következő olimpiai ciklus kvalifikációs küzdelmei során is számíthatunk rájuk.” Részletes eredmények a hazai szövetség Facebook-oldalán találhatók. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.