UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-06-10 17:56

Ökölvívás: nagyszínpadra lépnek a korosztályok az év második felében

A válogatóesemények sora lassan véget ér, így érdemes előre tekinteni, milyen világversenyek várnak az ökölvívó-utánpótlásra a következő hónapok során.

A májusi, csepeli utánpótlás Magyar-kupával és a jelenleg zajló (szombaton véget érő) 71. Bornemissza-emlékversennyel befejeződnek a közelgő kiemelt nemzetközi versenyekre való válogatók a fiatal ökölvívók számára. Az előbbi megméretésen a házigazda egyesület volt a legeredményesebb, amelyen a tétnek megfelelően kemény küzdelmeket láthatott a közönség – nincs ez másképp az egri viadal esetében sem, amit szintén árgus szemekkel követ a szakvezetés.

Az utánpótláskorú versenyzők utolsó válogatója a jelenleg is zajló Bornemissza-emlékverseny Egerben Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az utánpótláskorú versenyzők utolsó válogatója a jelenleg is zajló Bornemissza-emlékverseny Egerben Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az idén debütáló U12-es korosztályon és a legidősebbeken, az U22-eseken kívül az összes utánpótlás-kategóriában megmérethetik magukat a magyar fiatalok a nemzetközi nagyszínpadon az év második felében. A versenynaptár többször is változott idén, Európa- és világbajnokságok időpontjai lettek eltolva, a jelenlegi állapot azonban biztosnak tűnik: a serdülők (2008-2009-es születésű fiatalok) – akik legutóbb az utánpótlás Magyar-kupán szálltak ringbe – kezdik a sort augusztus 10-én, a törökországi Erzurumban, ahol Európa-bajnokságon mutathatják meg a tudásukat. Őket a juniorkorú (2006-2007) öklözők követik, akik szeptember második felében az olaszországi Monza felé veszik az irányt, hogy szintén kontinensviadal keretein belül húzzanak kesztyűt. Végül az ifjúsági versenyzőkön lesz a sor: a 2004-es és 2005-ös bokszolók Eb keretein belül már találkoztak 2022 áprilisában, novemberben pedig Spanyolország felé veszik az irányt, hogy a korosztály világbajnokságán találkozzanak. Az említett események mellett érdemes kiemelni az októberi felnőtt női Eb-t is, hiszen könnyen lehet, hogy a májusi vb után a montenegrói versenyen is szurkolhatunk a 21 éves Hámori Lucának. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.