UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-06-13 16:16

Sportlövészet: több magyar érem a plzeni ORV-n

A magyar juniorkorú sportlövők a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén sűrűn adták át egymásnak a dobogót.

Remekül szerepeltek a magyar juniorkorú sportlövők a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén. A négynapos csehországi viadalon többen is a dobogóra álltak.

A magyar küldöttség Forrás: MSSZ
A magyar küldöttség Forrás: MSSZ
A légpisztolyos lányok 10 méteres alapversenyében Jákó Miriam (573) végzett az első, Fábián Sára (570) a második helyen, a döntőben aztán Berde Viktória ért oda a harmadik helyre, míg az aranymeccsen Fábián fölényesen, 16:2-re győzte le a cseh Nicol Simetovát. A 25 méteres sportpisztolyos alapversenyben hasonló volt a helyzet. Jákó teljesített a legjobban (583), Fábián a második helyen ment tovább (577), ám az aranyért itt is az utóbbi reménység küzdhetett, ezúttal azonban ezüstérem lett a jutalma (a francia Héloise Fourré 25 pontig jutott, míg Fábián 20-ig). A légpuskás lányok 10 méteres versenyében Toma Réka remekelt, és jutott a fináléba, melyben aztán a finn Viivi Kemppi 16:10-zel jobbnak bizonyult nála – az ezüstérem is dicséretes. A puskás lányok 50 méterén Bajos Gitta két bronzérmet érdemelt ki: az egyiket összetettben, a másikat fekvőben (621.5). A légpuskás fiúk 10 méteres viadalán Kiss Viktor megnyerte az alapversenyt (626.4), majd végül az előkelő harmadik helyen zárt. Az 50 méteres összetett számban Hammerl Soma volt a legjobb a kvalifikáció során (591), Kiss a másodikként jutott tovább (590), az aranymeccsbe azonban Dénes András került, és szerzett ezüstöt, miután 16:12-re kikapott a cseh Vojtěch Zaborectől. A pisztolyos fiúk 50 méterén Nagy Bálint nyert (528) Kiss Gergely László (506) előtt, ám erre a versenyszámra mindössze négy fiatal vállalkozott, közte három magyarral. A dobogós teljesítmények mellett is több döntős magyar helyezés és csapatérem született. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.