UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-14 08:52

Kézilabda: a lányok után a NEKA fiúcsapata is megnyerte a serdülőbajnokságot

A hétvégén Szigetszentmiklóson tartották a serdülő fiú kézilabda-bajnokság négyes döntőjét, amelynek végén a NEKA játékosai szerezték meg az aranyérmet.

Az ifjúságiak mellett a serdülő fiúk között is bajnokot hirdettek vasárnap: a szigetszentmiklósi Final Fourt a Nemzeti Kézilabda Akadémia nyerte a döntőben magabiztosan, 32–28-ra legyőzve a Ferencvárost.

A NEKA fiú serdülőcsapata győzött a szigetszentmiklósi négyes döntőben Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A NEKA fiú serdülőcsapata győzött a szigetszentmiklósi négyes döntőben Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Az igazán kiélezett csatát az elődöntőben vívták meg az alapszakaszban huszonhatból huszonöt mérkőzést megnyerő bogláriak a Pick Szeged ellen, amikor a 23–23-as rendes játékidő után Radvánszki Attila kapus a szétlövésben három hétméterest is megfogott, s ezzel a fináléba „védte” csapatát. A hétvégén az utolsó mérkőzéseit játszotta boglári színekben az a Terjék Roland, aki az ősztől a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, francia Montpellier-be igazol; mint honlapunknak adott interjújából is kiderül, egyelőre az U21-es alakulatot erősíti majd. A még nem egészen 18 éves jobbszélső hét góllal vette ki a részét a Final Four megnyeréséből. A lányok két héttel ezelőtti sikere után Lehőcz Zoltán csapata is megtette az utolsó lépést a bajnoki címig vezető úton, így a NEKA – bár az ifjúságiak között egyik nem küzdelmeiben sem került a döntőbe – a serdülőkorosztályban az idén kihozta a maximumot. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.