UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-06-15 17:54

Ökölvívás: duplán jól indult a Bornemissza-emlékversenyt megnyerő Zsigó Csaba nyara

A DVSC 17 éves ökölvívója, Zsigó Csaba előbb a szakmunkás bizonyítványának, majd az Egerben rendezett 71. Bornemissza-emlékverseny megnyerésének örülhetett; a fiatal már gőzerővel készül a jövő megméretéseire.

A múlt héten megrendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen remekül szerepeltek a magyar indulók, közöttük a 17 éves Zsigó Csaba is, aki a 48 kilogrammosok kategóriáját nyerte meg. A DVSC reménysége első éves ifi, ennek ellenére kiválóan szerepel minden hazai és nemzetközi eseményen. A februári brassói torna aranyérmét követően az ifjúsági Eb-n a legjobb nyolcig jutott, egy sokkal tapasztaltabb rivális tudta csak Szófiában megállítani.

Zsigó fel tudta őrölni a svéd ellenfelét az egri torna döntőjében Forrás: boxing.hu
Zsigó fel tudta őrölni a svéd ellenfelét az egri torna döntőjében Forrás: boxing.hu
A Bornemissza-emlékversenyen tovább folytatta a menetelését, és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A fiatal az ukrán Vlagyiszlav Kondratyukkal csapott össze a fináléban: a második menettől kezdve felőrölte riválisát, a harmadikban döntő fölénnyel győzött. „A döntős ellenfelem az én súlyomban szerepelt az áprilisi ifi Európa-bajnokságon, így ismertük egymást. Nagyon jól éreztem magam a ringben, de ez egy kifejezetten nehéz döntő volt. A első menetben jobbnak bizonyult nálam, és el is vitte ezt a három percet 3:2-re a pontozóknál. A másodikban az edzőm utasítását követve agresszív és okos bunyóval sikerült testen és fejen is megfognom, így ekkor a bíró egyszer meg is számolta az ukránt. A harmadik menetben ezzel a bunyóval sikerült ismét számoltatnom, és a bíró úgy látta, hogy már nem tudja folytatni, így be is szüntette a mérkőzést. Döntő fölényes győzelem lett a vége a nehéz kezdés ellenére – meséli a hazai szövetség honlapjának Zsigó, aki a következő időszakra is kitér. – Spanyolországban lesz az ifjúsági világbajnokság, arra készülök minden percben, addig pedig kisebb versenyeken, valamint edzőtáborokban szerepelek majd. Novemberben lesz a vb, addig még sok mindent tudunk alakítani, tökéletesíteni. A nyár még csak most kezdődött el, de a Bornemissza aranyérem mellett sikerült a szakmai vizsgám is, így szakmunkás bizonyítványt is szereztem. Három nappal ezt követően jött a Bornemissza megnyerése, így természetesen nagyon boldog vagyok.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.