UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-06-15 16:50

Úszás: már szombaton is lehet magyar utánpótlás-érdekeltség, de a jövő héten bizonyíthatnak igazán a fiatalok a felnőtt vb-n

Három utánpótláskorú versenyző áll rajtkőre a budapesti vizes-világbajnokság medencés versenyein: Pádár Nikolettet és Molnár Dórát akár már a szombati váltóban is láthatjuk, Komoróczy Lora debütálására pedig keddig kell várni.

Felnőttklasszisaink mellett a fiatal versenyzőinknek is óriási lehetőséget jelent a hazai rendezésű felnőtt úszó-világbajnokság, amelyen három utánpótláskorú is lehetőséget kap a bizonyításra. Valamennyien egy egyéni számban állnak rajtkőre. A Szegedi Úszó Egylet 16 éves versenyzője, Pádár Nikolett természetesen 200 m gyorson, amelyen az április magyar bajnokságon magabiztosan nyert, és egyébként is remek formának örvend. Edzője, Gellért Gábor szerint a középdöntőbe jutás reális célkitűzés lehet a számára a hétfői versenynapon.

Molnár Dóra 200 m háton próbálhatja ki magát a felnőtt-világbajnokságon Forrás: MÚSZ
Molnár Dóra 200 m háton próbálhatja ki magát a felnőtt-világbajnokságon Forrás: MÚSZ
Szintén kétszázon, csak éppen háton próbálhatja ki magát a világklasszisok között a Budafóka XXII. SE nem egészen 16 esztendős ígérete, Molnár Dóra. Másfél hónappal ezelőtt ő is megnyerte a felnőtt magyar bajnokságot, méghozzá olyan idővel, amellyel akár délutáni úszásban is reménykedhet csütörtökön. A magyar válogatott hátúszósprintere Komoróczy Lora, akinek a rajt és a víz alatti delfinezés a nagy erőssége. Érdekesség az Iron SE 16 éves ígéretével kapcsolatban, hogy a csapatba kerülésének köszönhetően előbb indul felnőtt-, mint utánpótlás-világversenyen. Az 50 méteres előfutamokat, illetve középdöntőket kedden tartják. A fiatalok közül ketten a női váltókban is érdekeltek lehetnek: Pádár a 4x100-as és 4x200-as, Molnár pedig a 4x100-as gyorsváltó keretében szerepel.

Az utánpótláskorúak programja a budapesti felnőtt vb-n: Szombat: 4x100 m női gyorsváltó (Molnár Dóra, Pádár Nikolett) Hétfő: 200 m női gyors (Pádár Nikolett) Kedd: 50 m hát (Komoróczy Lora) Szerda: 4x200 m női gyorsváltó (Pádár Nikolett) Csütörtök: 200 m hát (Molnár Dóra)

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.