UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 27.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-06-17 15:46

Jégkorong: Schlekmann Márk marad a MAC HKB-ban, edzője örül is meg nem is

Péntek délelőtt jelentette be a MAC HKB, hogy a legnagyobb hazai ígéretek egyike, Schlekmann Márk továbbra is az Erste Ligás csapatukat erősíti. Kangyal Balázs vezetőedző elmondta, természetesen nem bánja, hogy marad a legjobb játékosa, ám a 20 éves sportoló fejlődése érdekében jobban örült volna, ha külföldre igazol.

Áprilisban készítettünk legutóbb interjút a MAC HKB 20 éves csatárával, Schlekmann Márkkal, aki csapata házi gól- és pontkirálya lett (25 gól, 28 gólpassz) a jégkorong Erste Liga mögöttünk hagyott évadában. A szezon végén aztán a felnőttválogatottba is meghívót kapott és játszott az U25-ös nemzeti együttesben is. Akkor azt mondta, hogy a válogatott időszak után dönt majd arról, hogy hol folytatja az ősztől.

Schlekmann Márk marad nevelőegyesületében, a MAC-ban Forrás: MAC HKB
Schlekmann Márk marad nevelőegyesületében, a MAC-ban Forrás: MAC HKB
A döntés pedig megszületett, a MAC HKB a közösségi oldalán jelentette be, hogy még egy évet marad a klubban az elmúlt szezon legjobb játékosa. A fővárosi együttes vezetőedzője, Kangyal Balázs így kommentálta a bejelentést: Hihetetlenül örülök amiért nálunk nevelkedett és ilyen szintre jutott, sokat is tett érte. Egy picit inkább szomorúan vettem tudomásul, hogy a játékosom marad. Reméltem, hogy magasan jegyzett bajnokságba tud elszerződni, úgy, mint Tóth Geri, örömmel engedtem volna oda el őt is. A helyzet ugye most nem egyszerű külföldön, az orosz-ukrán válság miatt nagyon sok játékos felszabadult magas szintről, és nyomják le a fiatalabbakat az alacsonyabb ligákba. Nagyon jó helyen lesz jövőre is nálunk, ugyanakkor a sansz megmarad neki, a következő szezon után is biztos vagyok benne, hogy több csapat fogja ostromolni őt, ahogy az idén is tették. Ha még több munkát beletesz, akkor tényleg a legmagasabb szintre juthat. Mint minden normális edző tenné, összességében én is nagyon örülök, amiért az előző szezon arany fejvédős, saját nevelésű fiatalja a kötelékünkbe tartozik még egy évig legalább.” Schlekmann így már a negyedik szezonjára készülhet a MAC felnőttcsapatában, 2019-ben még a szlovák Extraligában mutatkozott be a „nagyok” között. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.