UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-06-18 18:19

Öttusa: nyolc magyar indul a vasárnap kezdődő junior Eb-n

Vasárnap Barcelonában veszi kezdetét a junior öttusázók Európa-bajnoksága, melyen nyolc magyarnak szoríthatunk a minél jobb eredmény eléréséért.

Vasárnap kezdődik a junior öttusa Európa-bajnokság Barcelonában. Az itthoni szövetség tájékoztatása szerint a kontinensviadalon hat klub nyolc magyar fiatalja vesz részt.

Nyolc magyar indul a vasárnap kezdődő junior Eb-n Forrás: MÖSZ
Nyolc magyar indul a vasárnap kezdődő junior Eb-n Forrás: MÖSZ
A férfimezőnyben a hazai válogatóversenyek alapján ott lesz Gyurka Márk Manó és Koleszár Mihály a KSI-ből, Tamás Botond az UTE-ból és Viczián Bence a Trion SC-ből, míg a nők között a szintén trionos Erdős Rita, a Swimming PC-t képviselő Tóth Dorka Sára, a Lőrinc 2000 SE-t erősítő Eszes Noémi és a Budapesti Honvéd reménysége, Bauer Blanka igyekszik kihozni magából a legtöbbet. Utóbbi versenyző a maga 16 évével a küldöttség legfiatalabb tagja. Az alacsonyabb korosztályokban szinte már mindegyik magyar induló bizonyított egyéniben világversenyen. Az U19-esek között Viczián és Erdős Európa-bajnok, Gyurka vb-bronzérmes, az U17-es korosztályban Tamás világbajnok, Koleszár Eb-győztes, Bauer vb- és Eb-bronzérmes, míg Tóth is büszkélkedhet vb-harmadik hellyel. Eljött tehát az idő, hogy az ígéretek a juniorok viadalán is letegyék a névjegyüket. Tavaly egyébként a svájci Bernben rendezett junior Eb-n három ezüst- és egy bronzérem volt a magyar termés. Második lett egyéniben Bőhm Csaba és a Bőhm, Tamás József, Koleszár alkotta csapat, valamint a Dulai Kinga, Erdős váltó, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel a vegyes váltók küzdelme után Breitner Hanna és Gáll András. Vasárnap a női selejtezővel kezdődik az Eb, a női döntőt szerdán, a férfit csütörtökön rendezik. Pénteken a női, szombaton a férfiváltók versenyeznek, majd jövő vasárnap a vegyes váltók zárják a kontinensviadalt. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.