UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-06-18 20:10

Úszás: döntővel kezdett Molnár Dóra és Pádár Nikolett a budapesti felnőtt vb-n

Döntős szerepléssel nyitottak az utánpótláskorúak a budapesti felnőtt úszóvébén: a Molnár Dórával és Pádár Nikolettel felálló 4x100-as gyorsváltó a nyolcadik helyen zárt a Duna Arénában.

Nem mondhatjuk, hogy álmosan kezdtek volna az első délelőttön a magyar utánpótláskorú versenyzők a hazai rendezésű vizes-világbajnokság Duna Arénában zajló medencés versenyein. A szegediek 16 éves versenyzője, Pádár Nikolett és a Budafóka mindössze 15 esztendős ígérete, Molnár Dóra is bekerült a női 4x100 méteres gyorsváltóba. Pádár 55:01-es résztávval nyitott, ezzel a második helyen váltott, majd Molnár egy tizedmásodperccel még nála is jobb volt (54.91). Remek teljesítményük végül nyolcadik helyet, ezáltal döntőt ért, ehhez persze kellett a vasasos Gyurinovics Fanni remek hajrája is.

Molnár Dóra (balról a második és Pádár Nikolett (jobbra) döntőbe jutott a 4x100 m-es gyorsváltóval a Duna Arénában Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Molnár Dóra (balról a második és Pádár Nikolett (jobbra) döntőbe jutott a 4x100 m-es gyorsváltóval a Duna Arénában Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Az esti fináléban az összeállítás változatlan maradt, csak a sorrendet forgatta fel dr. Sós Csaba szövetségi kapitány: Pádár ismét kezdett, őt azonban Gyurinovics, majd Senánszky Petra követte és a végén jött Molnár. A szegedi lány másfél tizeddel elmaradt a reggeli teljesítményétől (55.16), Molnár viszont hatalmasat javult, 54:01-gyel bőven jobbat úszott a hazai korosztályos rekordnak, ám mivel repülőrajttal úszta, nem minősül hivatalos csúcsnak. Ez a teljesítmény végül a nyolcadik helyre volt elég (3:38.20), de mindössze két századra voltak a hetedik hollandok és egy tizedre a hatodik brazilok. Ami a fiatalok további programját illeti, legközelebb Pádár Nikolett ugrik vízbe, méghozzá egyéniben 200 m gyorson, amelyen ő az aktuális junior Európa-bajnoki címvédő. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.