UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 29.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-06-19 11:36

Kajak-kenu: Kiskó Réka négy számban nyert a Szolnokon rendezett ifjúsági válogatóversenyen

Kiskó Réka ezúttal is két számban győzött, így összességében négy arannyal zárta a hétvégét, mellette Kiss Ágnes, valamint a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid- és az Ozsgyáni Bence, Keller Gergő-egység is olimpiai számban tudott nyerni a szolnoki ifjúsági válogatóversenyen; a belgrádi Eb-re hétfőn hirdetnek keretet a szövetségi kapitányok.

A pénteki egyes és négyes ötszáz méter után szombaton újabb két számban diadalmaskodott Kiskó Réka. A KSI kétszeres ifi világbajnoka előbb K2 500 méteren Szegedi Angelinával győzött, majd K1 200 méteren sem akadt nála gyorsabb a mezőnyben. Kiskó ezzel mind a négy számát megnyerte a válogatón, és készülhet a jövő heti Európa-bajnokságra – írja a kajaekkenusport.hu.

Kiskó Réka négy számban is nyert a szolnoki válogatón Forrás: MKKSZ
Kiskó Réka négy számban is nyert a szolnoki válogatón Forrás: MKKSZ
Férfi K-2 500 méteren az Ozsgyáni Bence, Keller Gergő páros esélyeshez méltó módon nyert. A tavalyi ifjúsági világbajnokságon bronzérmet szerző egység magabiztos versenyzéssel végzett az élen, és nagy reményekkel várhatják az Eb-t. Kenu párosban duplázni tudott a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid-duó. Az egység a pénteki ezer után, szombaton az olimpiai ötszáz méteres számban sem hibázott. Kiss Ágnes is át tudta menteni remek pénteki formáját szombatra. A szegediek versenyzője C1 200 méteren harmadik sikerét is besöpörte a hétvége során, majd kicsivel később egy ezüstéremmel bővítette éremkollekcióját, páros kétszázon Molnár Csepkével lett második. Ez utóbbi számot a Győre Panna, Benkucs Kira-páros nyerte. Férfi K1 500 méteren megismétlődött az ezer méter befutója. Hidvégi Hunor is a harmadik sikerét aratta a válogatón, mögötte pedig ezúttal is Kollek Bálint, Panyik Zsombor volt a befutási sorrend. C1 500 méteren Molnár Csanád lett az első, K1 200 méteren pedig Keller Gergő is megszerezte harmadik hétvégi győzelmét. A válogatót követően a két szövetségi kapitány, Makrai Csaba és Foltán László hétfőn véglegesíti a jövő heti korosztályos Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott névsorát. A válogató szombati eredményei itt megtekinthetők. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.