UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-06-20 16:30

Úszás: Pádár Nikolett hat századmásodpercre volt a bravúrtól 200 m gyorson a budapesti felnőtt vb-n

Közel volt a középdöntőbe kerüléshez pályafutása első nagymedencés felnőtt-világversenyén, a budapesti felnőtt vb-n a Szegedi Úszó Egylet 16 éves ígérete, Pádár Nikolett: kedvenc számán 200 m gyorson, nem egész egy tizedmásodperccel maradt le az utolsó középdöntős pozícióról, és a 18. helyen zárt.

Kiválóan sikerült a szombati start az utánpótláskorúaknak a hazai rendezésű vizes-világbajnokság medencés viadalán. A 4x100 m-es női gyorsváltó tagjaként Pádár Nikolett (16) és Molnár Dóra (15) is fináléba jutott, amelyben aztán nyolcadikként végzett – egy tizedre a hatodik helytől.

Századmásodperceken múlott Pádár Nikolett középdöntős szereplése Forrás: Nemzeti Sport
Századmásodperceken múlott Pádár Nikolett középdöntős szereplése Forrás: Nemzeti Sport
Hétfőn reggel megvolt az első egyéni debütálás is, méghozzá Pádártól, aki 200 m gyorson állt rajtkőre a Duna Arénában. A 16 esztendős szegedi úszó a saját előfutamában hetedik lett, s mint később kiderült ez éppen csak nem volt elég a bravúrt jelentő középdöntőhöz, az 1:58.90-es idő ezúttal a 18. helyre volt jó. Mint a futam utáni interjúban elmondta, reggel még sosem úszott ennyire jót, a felnőtt magyar bajnokság döntőjében teljesített a mostaninál jobban, akkor csaknem egy másodperccel. Pádár trénere, Gellért Gábor – aki egyben a nyílt vízi válogatott szövetségi edzője is – így értékelt a futam után a Szegedi Úszó Egylet közösségi oldalán: „Tizenhat évesen tizennyolcadik helyen végzett a felnőtt-világbajnokságon, ez nagyon szép eredmény ebben a korban. A realitás az, hogy a középdöntő bravúr lett volna, de attól alig maradt el. Nikinek nincs oka szégyenkezni, a világbajnoki mezőny második legjobb ifjúsági úszója volt.” Pádárt szerdán a 4x200-as női gyorsváltó tagjaként láthatjuk még a budapesti vb-n. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.