UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-06-21 15:50

Úszás: megint csak századok… – Komoróczy Lora egy hajszállal maradt le a középdöntőről 50 m háton a budapesti felnőtt vb-n

Az Iron SE 16 éves versenyzője, megközelítette egyéni csúcsát 50 m háton kedd reggel a Duna Arénában, ám nem volt szerencséje, és két századmásodperccel lemaradt az esti középdöntőről a hazai rendezésű felnőtt-világbajnokságon.

A szerencse egyelőre nem áll a magyarok mellett a budapesti vizes-világbajnokság medencés versenyein. Többször fordult elő, hogy minimális különbséggel maradt le egy-egy hazai sportoló a továbbjutásról, nem úszták meg az utánpótláskorúak sem, hétfőn női 200 m gyorson Pádár Nikolettnek (16) csupán hat századmásodperc hiányzott a bravúrt jelentő középdöntőhöz.

Komoróczy Lorának egy jobb célba érkezés hiányzott a vb-középdöntőhöz Forrás: Nemzeti Sport
Komoróczy Lorának egy jobb célba érkezés hiányzott a vb-középdöntőhöz Forrás: Nemzeti Sport
Kedden sajnos az Iron SE 16 éves ígéretére, Komoróczy Lorára is átragadt a balszerencse az 50 m hát előfutamában. Pedig 28:49-cel megúszta az eddigi legjobb reggel idejét, sőt az egyéni csúcsát (28.40) is megközelítette, a végén mégis az ő neve felett húzták meg a vonalat – különösen fájó, hogy mindössze két századmásodperccel maradt el a tizenhatodik legjobb időt teljesítő riválisától. A futam után adott interjújában elmondta, örül, amiért már délelőtt ilyen úszásra képes, a beérkezést viszont sajnálja, mert azon értékes tizedek, századok mehettek el. Majd hozzátette, hatalmas élmény volt számára a Duna Arénában felnőtt-világbajnokságon versenyzeni, különösen úgy, hogy sokan buzdították őt. Szerdán ismét lesz fiatal magyar versenyző a vb-mezőnyében, ismét Pádár Nikolett bizonyíthat, ezúttal a 4x200 m-es gyorsváltó tagjaként. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.