UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-06-23 20:50

Asztalitenisz: taroló japánok, remeklő magyarok az ifjúsági világfesztiválon

Az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál második napján is csoportmérkőzéseket rendeztek a győri Olimpiai Sportparkban. A japán fiúk hengereltek, de a magyar fiatalokra sem lehetett panasz: jó néhányan az első helyen jutottak fel a főtáblára.

A Világfesztivál csütörtöki versenynapján az öt korosztály összesen 19 versenyszámában már élesedett a küzdelem, hiszen befejeződtek a csoportmérkőzések. Sőt az U11-es lányok mezőnye egészen a negyeddöntőig jutott, s a legjobb nyolc közé hat magyar játékos is bejutott. Közülük is kiemelkedett Fazekas Lizett teljesítménye: a korábbi válogatott klasszis, Fazekas Péter mindössze kilenc esztendős kislánya magabiztosan vette az összes akadályt. Mi több, az idősebbek, az U13-asok viadalán felülmúlta a harmadik helyen kiemelt ecuadori Karolayn Maldonadót, és – Erdélyi Blankához, valamint Pétery Johannához hasonlóan – csoportelsőként került a verseny következő, már kieséses szakaszába.

Lindner Zétény hibátlan maradt az U13-asok viadalának első szakaszában Fotó: Mura László
Lindner Zétény hibátlan maradt az U13-asok viadalának első szakaszában Fotó: Mura László
Az U11-es fiúk küzdelmében Vámosi Benjámin és Zsigmond Simon ugyanezt elmondhatta magáról, ahogyan az U13-asokéban Lindner Zétény, Fegyver Zsombor, valamint Szabó Lénárd. Az U15-ös korosztályban Kizakisz Georgiosz Nikolaosz szettveszteség nélkül nyerte meg csoportját, és rajta kívül Poór Balázs is készülhet a főtáblás mérkőzésére. Ennek az évjáratnak a leányversenyében az elsőként rangsorolt Molnár Kendra váratlanul csak harmadikként végzett négyesében, ugyanakkor Barcsai Sophie és Polónyi Nóra (utóbbi játszmát sem veszítve) csoportelső lett. Az U17-esek mezőnyében Kizakisz ugyanolyan nagyszerű formát mutatott, mint a fiatalabbak között; mellette Szabó Ákos, Fehér Hugo és Fodor Csaba Artúr is remekelt. A lányok sem adták alább: a saját korosztályában botladozó Molnár Kendra ezúttal simán vette az akadályokat, miközben Volentics Anna, Polónyi Nóra és Hudák Dorina is csoportelsőséget ünnepelhetett. A legidősebbek, vagyis az U19-es viadalán Kemecsei Linda, valamint a már említett Volentics és Hudák teljesítményét kell kiemelni a hazai versenyzők produkciói közül.
Hudák Dorina két korosztályban is csoportelsőként végzett Fotó: Mura László
Hudák Dorina két korosztályban is csoportelsőként végzett Fotó: Mura László
Ami a csapatversenyeket illeti: csoportelsőként zárt az U11-es fiú A, az U15-ös fiú A és C, valamint a leány A, továbbá az U19-es fiú és leány A együttes is. Muszáj megemlíteni azt is, hogy a Világfesztivál legrangosabb résztvevőinek tartott japán fiúk jószerével esélyt sem hagytak riválisaiknak, a csoportkörben az egész távol-keleti küldöttség veretlen maradt csütörtökön. És az lenne a meglepetés, ha a folytatásban bárki is megizzasztaná őket… Az esemény versenyprogramja péntek délelőtt 10 órától folytatódik, valamennyi számban az egyenes kieséses rendszerben zajló főtáblás küzdelmekkel. A Világfesztivál eredményei megtekinthetők ITT. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.