UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-06-23 12:48

Labdarúgás: a felnőttválogatottal készülő Baráth Péter rengeteget tanult a csapattársaitól

A DVSC 20 éves labdarúgója, Baráth Péter a klub honlapjának értékelte a felnőttválogatottban töltött időszakot, amelyben arra is kitért, szerinte mi a csapat sikerének a titka.

A legutóbbi NB I-es évadban a hetedik helyen végző DVSC alapember lett a 2002-es születésű Baráth Péter, akinek valódi áttörést hozott az elmúlt egy év. A középpályás első élvonalbeli idényében mindössze egy meccset hagyott ki, huszonnyolc alkalommal pedig kezdőként számoltak vele a debreceniek.

Baráth Péter sokat tanult a felnőttválogatottban Forrás: DVSC
Baráth Péter sokat tanult a felnőttválogatottban Forrás: DVSC
A bennmaradáshoz végül két góllal és megbízható játékkal járult hozzá, amire a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is felfigyelt, aki a csapat tavaszi és nyári mérkőzéseire behívta a fiatal játékost. Baráth a DVSC honlapjának nyilatkozott az elmúlt időszakról. „Nem volt sok idő a bajnokság vége és a nyári válogatott-felkészülés között, de azért próbáltam egy kicsit kikapcsolódni – kezdi a 20 esztendős labdarúgó. – Már az is megtiszteltetés, hogy ismét meghívót kaptam. Nagyon jó érzés volt ilyen játékosok között edzeni, rengeteget tudtam tanulni tőlük. Mindenkiben óriási küzdeni akarás van, hogy elérje a célját; ez is hozzájárult az elmúlt hetekben elért, szenzációs eredményekhez. Bízom benne, hogy a sorozat folytatódni fog. Az ellenfelek jobb csapatnak számítanak, de bizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt velük, főleg, ha lebecsülnek minket. Remek csapategység alakult ki közöttünk, ami remélhetőleg a következőkben sem fog változni.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.