UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-06-24 09:35

Vívás: értékes tapasztalatokat szereztek a magyar fiatalok a felnőtt Eb-n

A vívók antalyai felnőtt Európa-bajnokságán hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek a fiatalok, akik nemrégen még a korosztályos világversenyen bizonyítottak.

Igyekeztek kitenni magukért a magyar fiatalok a vívók antalyai felnőtt Európa-bajnokságán, és többen is remekül helytálltak. A válogatottban voltak olyan ígéretek, akik áprilisban még az utolsó junior-világbajnokságukon szerepeltek, onnantól kezdve azonban már csak a felnőttkorosztályban bizonyíthatnak.

A 18 éves Szemes Gergő a 12. lett a felnőtt Eb-n Forrás: EFC
A 18 éves Szemes Gergő a 12. lett a felnőtt Eb-n Forrás: EFC
Közéjük tartozik a Budapesti Honvéd 19 éves kiválósága, Muhari Eszter, aki a párbajtőrözők egyéni viadalán remekelt, és többek között az aktuális világranglista-vezető észt Lehist is legyőzve menetelt a negyeddöntőig. A magyar lányt csak a későbbi Európa-bajnok ukrán Harkova állította meg a nyolc között, így Muhari az előkelő ötödik helyen zárt. Ugyanitt indult a küldöttség legfiatalabb tagja, a 18 éves Balogh Bella. A Vasas reménysége bár nem jutott tovább a csoportkörből, értékes tapasztalatokat szerezhetett Törökországban. A női párbajtőrcsapatban már a tataiak 20 esztendős élversenyzője, Büki Lili is szerepet kapott, és kivette a részét abból, hogy a négyes (Büki, Muhari, Kun Anna, Nagy Kinga) az ötödik helyen zárt. A férfi tőrmezőnyben Szemes Gergő 18 évesen vette fel a kesztyűt a legjobbakkal. Az FTC fiatalja a nyolcaddöntőben a tokiói olimpián bronzérmes cseh Choupenithctől kapott ki, és végzett a 12. helyen. Szemes aztán a csapatban (Szemes, Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András) is fontos szerepet vállalt, amely végül a 10. lett. A női kardozók között a 19 éves Szűcs Luca is a junior-vb-n búcsúzott a korosztályos világversenyektől, a 2003-as születésű Battai Sugár Katinka azonban még egy évad erejéig az utánpótlásban is bizonyíthat. Az egyéni viadalban egyikőjüknek sem jött ki a lépés, és a 32-ig jutottak, csapatban (Szűcs, Battai, Katona Renáta, Pusztai Liza) azonban ott voltak az elődöntőben, majd a bronzmeccsen, és végül a negyedik helyen fejezték be az Eb-t. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.