UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-25 16:11

Kézilabda: a második félidőben bedarálta a lengyeleket, így százszázalékosan csoportgyőztes a magyar válogatott az U20-as vb-n

A szoros első félidő után tizennégy gólos sikert aratott a magyar csapat a lengyelek ellen a celjei U20-as női világbajnokságon, így magabiztosan megnyerte a csoportját, és készülhet a hétfőn startoló középdöntőre.

Laza, edzésnek talán beillő mérkőzést játszott péntek délután a magyar válogatott a szlovéniai Celjében zajló U20-as női kézilabda-világbajnokságon: ifj. Kiss Szilárd csapata 46–5-re múlta felül az Egyesült Államok alakulatát, megszerezve azzal második győzelmét a kontinenstornán. Az utolsó csoportmérkőzést az egyiptomiaktól meglepetésre vereséget szenvedő lengyelekkel játszották a lányok, a cél természetesen nem is lehetett más, mint hogy százszázalékos mérleggel végezzenek a kvartett élén.

Mindhárom csoportmeccsét megnyerte a magyar csapat az U20-as vb-n Forrás: IHF
Mindhárom csoportmeccsét megnyerte a magyar csapat az U20-as vb-n Forrás: IHF
A kezdés ezúttal nem volt az igazi, az elején még 3–1-re a rivális vezetett, a magyar együttese először a tizenegyedik percben került előnybe Farkas Johanna találatát követően. Ezzel viszont még nem sikerült megtörni a lengyeleket, maradt a viszonylag szoros eredmény, az első félidő utolsó másodperceiben Ferenczy Diána állította be a mérkőzésen belüli rekordnak számító, három gólos különbséget (14–11). A szünet után tíz perc alatt sikerült még ötöt közé tennie a magyar válogatottnak, ez pedig azt jelentette, hogy eldőlt a mérkőzés. Az utolsó negyedórában, húsz percben ismét becsúszott egy-két hiba, de még így is összejött a fölényes, 30–16-os győzelem. A meccs emberének a hétgólos Farkast Johannát választották. Vasárnap szabadnapos lesz a csapat, hétfőn pedig már kezdődik a középdöntő, a papírforma alapján az osztrákok ellen.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, Celje (Szlovénia) H csoport, 3. forduló Magyarország–Lengyelország 30–16 (14–11) Legjobb góllövők: Farkas J. 7, Ballai B., Koronczai 4-4, Kajdon, Juhász G. 3-3 A csoport másik mérkőzésén: Egyiptom–Egyesült Államok, 20.30 A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/3 mérkőzés, 2. Lengyelország 2/3 (78–71), 3. Egyiptom 2/2 (47–64), 4. Egyesült Államok 0/2

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.