UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-01 22:20

Kézilabda: a svédek legyőzésével világbajnoki döntős a juniorválogatott

Negyvenöt percig tartott a svédek lendülete, a hajrában ismét megmutatta a magyar juniorválogatott, hogy mennyire kiváló együttest alkot, és bejutott az U20-as női világbajnokság vasárnapi döntőjébe, amelyben a norvég csapat lesz az ellenfele.

Az előzetes esélyek, a két játékoskeret és a tornán eddig látott teljesítmény nem kizárt, hogy a két legjobb csapat találkozott a Celjében zajló U20-as női kézilabda-világbajnokság második elődöntőjében. A magyarok a dánok küzdelmes legyőzése után, a svédek pedig a németek felett aratott fölényes sikerüket követően érkeztek az utolsó előtti mérkőzésükre a szlovéniai tornán.

Vámos Míráék (4-esben) ismét a hajrában voltak a legjobbak Forrás: IHF
Vámos Míráék (4-esben) ismét a hajrában voltak a legjobbak Forrás: IHF
A találkozót a kiváló fizikai adottággal megáldott áltövőinek köszönhetően a skandináv alakulat kezdte lendületesebben, a mieinktől túl sok volt a kihagyott helyzet, bő negyedóra után 5–8-at mutatott az eredményjelző. A magyar időkérés azonban megtette hatását, Farkas Johanna és Ballai Borbála vezérletével előbb az egyenlített, majd a vezetést átvette a csapat. A félidő utolsó másodpercében ziccerben védett nagyot Zsigmond Panna, így a szünetre megmaradt az egygólos előny (15–14). A második félidő elején még ment az adok-kapok, hol a svédek, hol a mieink vezettek, ám ahogyan a dánok ellen, úgy ezúttal is sikerült megtörni az ellenfelet. Ismét Farkas és Ballai nevéhez fűződött a legtöbb jó megoldás támadásban, de ki lehet emelni a második félidőre nagyot javuló Besszer Borbálát és a fontos védéseket bemutató Bukovszky Annát is. A végére megint sikerült jó pár gólt közétenni, a magyar válogatott 32–25-tel jutott a döntőbe. A döntőbe, amelyben a hollandokat 32–23-ra felülmúló norvégok következnek, éppen, mint négy évvel ezelőtt Debrecenben. Azt a végkimenetelt vasárnap is elfogadnánk.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, Celje (Szlovénia) Elődöntő Magyarország–Svédország 33–25 (15–14) Legjobb góllövők: Farkas J. 11, Ballai B. 6, Besszer 4 Részletes jegyzőkönyv: ITT

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.