UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-02 16:12

Kézilabda: Bukovszky Anna szerint a svédek ellen a nyugodtság volt a siker kulcsa, és az lehet a döntőben is

Péntek este a svédek legyőzésével bejutott a szlovéniai U20-as női világbajnokság döntőjébe a magyar válogatott, amelynek kapusa, Bukovszky Anna mondta el, szerinte minek köszönhető, hogy ismét remekel a háromszoros korosztályos Európa-bajnok társaság.

Egyszer minden sorozat megszakad – ezen megkérdőjelezhetetlennek hitt igazság alól jelenthet kivételt a magyar női junior kézilabda-válogatott története, amely U16-os, az U17-es és U19-es Európa-bajnokként pénteken a Celjében zajló U20-as világbajnokság döntőjébe is bejutott. A sima csoportkör, illetve középdöntő után, a negyeddöntőben Dániát, a négy között pedig Svédországot legyőzve eljutott az utolsó lépésig: ifj. Kiss Szilárd csapatát egyetlen, norvégok elleni siker választja el attól, hogy ezt a „röpke” négyéves időszakot veretlenül zárja, és megnyerjen mindent, amit megnyerhetett. (A 2019-es bakui EYOF-on a B válogatottal indulva bronzérmes lett az együttes).

Bukovszky Anna szerint a nyugodtság a siker kulcsa a junior vb-n Forrás: IHF
Bukovszky Anna szerint a nyugodtság a siker kulcsa a junior vb-n Forrás: IHF
A döntőbe kerülést követően a svédek elleni meccs második félidejében sok fontos bravúrt bemutató Bukovszky Anna nyilatkozott a Sport TV-nek: „Nagyon izgultunk, hiszen mégis már a döntő volt a tét. A félidőben az öltözőben az edzők rendet tettek a fejekben, illetve én is át tudtam gondolni a videózáskor látottakat. A 45-50. perc környékén nekem is elkezdett jobban menni a védés és elöl is zsinórban jöttek a gólok, akkor már tudtam, itt ma nem születhet más eredmény, mint a magyar győzelem. Az volt a kulcs, hogy megnyugodtunk, és elkezdtük azt játszani, amit tudunk, erre lesz szükség majd a döntőben is.” A mérkőzés hajrájában valóban az volt az ember érzése az előzetesen legerősebb riválisnak vélt svédekkel szemben, hogy a magyar válogatottnak nincs szüksége bravúrra, elég, ha azt a játékot játssza, amelyre valójában képes, mert akkor ebben a mezőnyben nem tudják legyőzni. Vasárnap 17:30-tól következik a négy évvel ezelőtti, debreceni U20-as torna fináléjának visszavágója. Világbajnoki döntő. Norvégia ellen. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.