UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-07-06 14:12

Atlétika: Viszkeleti Villő úgy érzi, megnyerhette volna az U18-as Eb-t

A 17 éves kalapácsvető, Viszkeleti Villő úgy érzi, hogy megnyerhette volna az U18-as Eb-t Jeruzsálemben, ám az ezüstéremmel is boldog.

Mint arról beszámoltunk, a 17 éves Viszkeleti Villő a magyar csapat első dobogós helyezését szerezte a jeruzsálemi U18-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Viszkeleti Villő az ezüstéremmel Forrás: atletika.hu
Viszkeleti Villő az ezüstéremmel Forrás: atletika.hu
A Dobó SE fiatal kalapácsvetője ezüstérmes lett, de némi hiányérzete azért maradt a keddi verseny után. Erről a hazai szövetség honlapjának beszélt.

„Nyerhető verseny lett volna, de sajnos ennyi volt bennem. Jelen körülmények között kihoztam magamból a maximumot, nem versenyeztem annyira rosszul. A végül aranyérmes ciprusi lány, Valentina Savva úgy jött ide, hogy ő vezeti a világranglistát, én voltam mögötte a második, a harmadik helyen pedig szintén egy ciprusi, Emilia Kolokotroni állt az Eb előtt. Ő most nem dobott nagyon jót, 65 méterrel zárt, így mi ketten elmentünk a többiektől. A 69,11 méteres dobásom technikailag jónak éreztem, jól meg tudtam hajtani a kalapácsot. Bentről a körből annyira nem láttam, hogy hová repül a szer. Csak annyit láttam, hogy a 70 méteres szektor vonala egy kicsit megemelkedik, de sajnos alatta maradt. Most még van bennem némi hiányérzet, de biztos vagyok benne, hogy visszagondolva egy nagyon jó versenyként gondolok majd vissza erre korosztályos Eb-re, az ezüstérem miatt egészen biztosan boldog leszek és elégedett.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.