UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-07-07 18:12

Atlétika: Takács Gergő U18-as Eb-bronzérmes 400 gáton

Takács Gergő remek, bronzérmet érő futása zárta magyar szempontból a jeruzsálemi U18-as atlétikai Európa-bajnokságot, melyen csütörtökön továbbá a gyalogló Kovács Alexandra negyedik helyet érdemelt ki.

A jeruzsálemi U18-as atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján három magyar fiatalért szoríthattunk.

Takács Gergő 400 gáton U18-as Eb-bronzérmes Forrás: MASZ
Takács Gergő 400 gáton U18-as Eb-bronzérmes Forrás: MASZ
A délutáni döntők közül az Ikarus BSE 17 éves ígérete, Takács Gergő a 400 méteres gátfutáséban volt érdekelt. Az ifj. Tomhauser István szakmai felügyelete mellett edződő kiválóság formáját látva bízhattunk az éremben, pláne, amikor kiderült, hogy a legjobb egyéni csúccsal büszkélkedő, korosztályos világranglista-vezető finn Sainio visszalépett a finálétól. Takács nagyszerű tempóban kezdte az egy kört, melynek a végén a negyedik helyről indított hajrát, és a spanyol Perezt nagy erőfeszítések árán megelőzve ért célba 51.77 másodperces egyéni csúccsal a harmadik helyen. A versenyszám Európa-bajnoka a norvég Bastian Elnan Aurstad lett (50.89), az ezüst az ír Fintan Dewhirst (51.65) nyakába került. Délelőtt az 5 kilométert gyalogló lányok között Kovács Alexandra és Erdős Judit igyekezett kihozni magából a legtöbbet. A Békéscsabai AC-ben Urbanikné Rosza Mária által felkészített Kovács Alexandra végig a 27 fős mezőny elején maradt, és végül dicséretes, 23:34.50-es egyéni csúccsal ért célba az igen előkelő negyedik helyen. A Budapesti Honvéd reménysége, Erdős Judit 25:15.07-es időeredménnyel szépen helytállva a középmezőnyben végzett, a 17. lett. A számot a spanyol Sofia Santacreu (22:46.32) nyerte. Az Európa-bajnokságon összesen öt magyar fiatal állhatott dobogón. Takács Gergő bronzérmét megelőzően Viszkeleti Villő kalapácsvetésben, Kriszt Sarolta hétpróbában, Kovács Árpád 400 méteren, Horváth Máté pedig gerelyhajításban szerzett ezüstöt. A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kedden történt: Viszkeleti Villő és Kriszt Sarolta is U18-as Eb-ezüstérmes Szerdán történt: Horváth Máté és Kovács Árpád is ezüstérmes az U18-as Eb-n

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.