UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-07-07 19:39

Öttusa: pénteken kezdődik az ifjúsági Eb Krakkóban

A magyar válogatott összesen 24 öttusázóval vesz részt a pénteken Krakkóban kezdődő U17-es és U19-es Európa-bajnokságon.

Péntektől Krakkó ad otthont az öttusázók U17-es és U19-es Európa-bajnokságának, melyen a fiatalabb korosztály három-, az idősebb négytusában méreti meg magát.

Zemán Zoé igazi erőssége az U17-es válogatottnak Fotó: Buza Virág
Zemán Zoé igazi erőssége az U17-es válogatottnak Fotó: Buza Virág
A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kontinensviadalon népes, 24 fős magyar versenyzői gárda vesz részt, és igyekszik az elmúlt évekhez hasonlóan remek eredményt elérni. A legutóbbi hasonló eseményt tavaly a portugáliai Caldas da Rainha városában rendezték. Akkor öt érmet szereztek a magyar tinédzserek. A fiatalabbak között Bauer Blanka a kontinensviadal legeredményesebb magyar versenyzője lett, miután egyéniben bronz-, Haraszin Lindával és Zemán Zórával csapatban arany-, míg Tamás Botonddal vegyes váltóban ezüstérmet érdemelt ki. Tamás Botond továbbá Jassó Zalánnal és Tóth Ákossal szerzett csapatezüstöt, míg az U19-esek között szintén második lett a Marschall Réka, Dobronyi Dorina leányváltó. Közülük öten most is válogatott tagjai. Az Eb nyitónapján az U19-es leány váltóversenyben mindjárt érmeket is osztanak, az U17-esek mezőnyében a leánydöntőt vasárnap, a fiút hétfőn rendezik. Ugyanez az idősebbek között szerda és csütörtök.

A magyar indulók U17: Haraszin Linda, Kiss-Szőlősi Álmos, Kiss Csenge, Mészáros Emma, Mészáros Márton, Mohl Zsombor, Nyerges Réka, Pataki Emma, Péter Ádám, Tory András, Tóth Ákos, Zemán Zóra Zoé U19: Basa Lili, Csák Milán, Dobronyi Dorina, Gyarmati Lili, Gyugyi Laura, Holéczy-Fehér Bogdán, Marschall Attila, Simon Barnabás, Simon Tamás, Tamás Botond, Tóth Dorka Sára, Walthier Laura

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.