UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-07 13:32

Vízilabda: a magyar válogatott kiütéses győzelmet aratott a svájciak ellen az izraeli U19-es leány Eb-n

A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott 42 gólos különbséggel verte a svájciakat a csoportkör utolsó fordulójában, ezzel a mieink – százszázalékos mérleggel – az első helyen végeztek a C jelű négyesben, és bejutottak a negyeddöntőbe a netanyai korosztályos Eb-n.

A németek és a görögök legyőzése után a magyar válogatott a svájciak ellen zárta a csoportkört az Izraelben zajló U19-es leány vízilabda Európa-bajnokságon.

Forrás: waterpolo.hu
Forrás: waterpolo.hu
Benczur Márton együttese már az elején érvényesítette a jókora tudáskülönbséget, az első negyed 9–0-ás magyar előnnyel ért véget. Majd a másodikban folytatták a lányok, így a félidőben már 17–0 állt az eredményjelzőn. A nagyszünet után továbbra is tartott az erődemonstráció, minek köszönhetően a záróetap rajtjánál 30–0-ra vezettek a mieink. Az utolsó negyedre már csak az volt a kérdés, vajon sikerül-e kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Végül a svájciak egyszer betaláltak, ugyanakkor a magyar gólzápor sem maradt abba, ezzel a válogatott 43–1-re győzött. A mezőny legeredményesebb játékosaként Hajdú Kata 11 gólig jutott. Sümegi Nóra és Lendvay Zoé ugyancsak remekelt, előbbi kilenc, utóbbi hét találatot jegyzett. A sikerrel a mieink csoportelsőként zártak, ezzel egyenes ágon bejutottak a legjobb nyolc közé. A szombat esti negyeddöntőben – várhatóan – az olasz-ukrán párharc győztese várhat a lányokra. (A német együttesben a csoportkör utolsó fordulója előtt többen pozitív koronavírustesztet produkáltak, így a magyarok csoportellenfele visszalépett a tornától. A németek ugyan 23–4-re kikaptak a mieinktől, illetve 25–4-re legyőzték a svájciakat, a nemzetközi szövetség úgy döntött, annulálja az eredményeket, és minden meccset 10–0-ás győzelemmel ír jóvá az ellenfélnek.)

U19-es leány Európa-bajnokság, Netanya (Izrael) C-csoport, 3. játéknap  Magyarország–Svájc 43–1 (9–0, 8–0, 13–0, 13–1) Teljes jegyzőköny hamarosan...

A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.