UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-07-09 12:12

Jégkorong: Juraj Slafkovsky lett az 1/1-es az NHL-drafton, honfitársával együtt történelmet írt

Korábban még sosem választottak szlovák játékost első helyen, ezt törte meg az NHL (észak-amerikai profi jégkorongliga) 60. játékosválogatójának házigazdája, a Montreal Canadiens azzal, hogy Juraj Slafkovsky mellett tette le a voksát, majd közvetlenül utána honfitársa, Simon Nemec következett.

Az idei olimpia gólkirálya és MVP-je (legértékesebb játékosa), Juraj Slafkovsky már önmagában azzal történelmet írt, hogy ő lett az 1/1-es választás az idei NHL-drafton, hiszen korábban ilyen szlovák játékossal nem fordult a rekordot eddig Marian Gaborík tartotta, akit 2000-ben a harmadik helyen rendelt magához a Minnesota Wild.

Az első kör harmadik helyénél korábban még nem választottak szlovák játékost az NHL-drafton, az idén kettőt is Forrás: NHL
Az első kör harmadik helyénél korábban még nem választottak szlovák játékost az NHL-drafton, az idén kettőt is Forrás: NHL
Slafkovsky választásának ténye önmagában nem számított nagy meglepetésnek, honfitársáé, Simon Nemecé annál inkább, aki a New Jersey Devilsnél kötött ki. A harmadik helyen az amerikai Logan Cooley következett (Arizona Coyotes), míg a kanadai Shane Wrightot negyedikként, a Seattle Kraken draftolta. Az első napon 32 játékost választottak ki (9 védőt és 23 támadót), a legtöbbet, kilencet Kanadából. Utána pedig így fest a nemzetiségi eloszlás: Egyesült Államok 7, Svédország 4, Szlovákia és Oroszország 3-3, Csehország és Finnország 2-2, Ausztria és Svájc 1-1. Részletek: ITT További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.