UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-07-09 18:28

Úszás: kettős magyar siker született lány 100 gyorson az ifjúsági Eb-n

Pádár Nikolett arany-, Molnár Dóra ezüstérmes lett 100 m gyorson a bukaresti ifjúsági Európa-bajnokság ötödik napján, és vasárnapi zárás előtt az éremtáblázat élén áll.

Négy aranyérmet nyert péntekig a magyar küldöttség a Bukarestben zajló ifjúsági úszó Európa-bajnokságon. A négyben egy dolog közös: mindhez volt köze Molnár Dórának vagy Pádár Nikolettnek. A mix 4x100-as és a lány 4x200-as gyorsváltó sikeréből mindketten oroszlánrészt vállaltak, míg egyéniben Molnár 200 m háton, Pádár pedig 200 m gyorson nyert.

Dupla magyar siker született 100 m gyorson: Pádár (középen) arany-, Molnár (balra) pedig ezüstérmes lett
Dupla magyar siker született 100 m gyorson: Pádár (középen) arany-, Molnár (balra) pedig ezüstérmes lett
Ők ketten szombat este először csaptak össze egymás ellen a romániai kontinensviadalon, az előbbi negyedik, az utóbbi második legjobb idővel került a 100 m gyors fináléjába. A szegediek ígéretét ezúttal nem lehetett megfogni, Pádár Nikolett gyakorlatilag az elsőtől az utolsó méterig uralta a futamot, nem csoda, hogy ifjúsági magyar csúcs lett a vége (54.59), ezzel egyébként bő egy másodpercre került Hosszú Katinka rekordjától, s nem mellesleg átvehette negyedik aranyérmét Bukarestben. Közben Molnár Dóra is kihozta a maximumot, remek második ötven méterrel másodikként csapott célba (55.20), így megszületett a magyar csapat első dupla győzelme az idei kontinensviadalon. Mind a fiúk, mind pedig a lányok mezőnyében szerepelt egy-egy magyar a 800 m gyors döntőjében, Gálicz László az 1500 méterhez hasonlóan ötödik lett (8:02.70), majd nem sokkal később Flück Nóra is ötödik helyet szerzett (8:44.50). A szombati program végén következett a fiúk 4x200 méteres gyorsváltójának döntője, amelybe harmadik idővel jutott be a magyar egység. A Mészáros Dániel, Kovács Attila, Harsányi Mátyás, Bujdosó Zsombor összeállítású négyes a táv első felén dobogós helyen haladt, de végül lecsúszott onnan, és a hatodik helyen zárt (7:24.64). Az eddig megnyert tíz éremmel (5 arany, 3 ezüst, 2 bronz) a magyar csapat egy nappal az Európa-bajnokság vége előtt az éremtáblázat élén áll. Részletes eredmények: ITT. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.