UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-07-08 18:37

Úszás: Molnár Dóra arany-, Bujdosó Zsombor ezüstéremmel folytatta a magyar sikerszériát az ifi Eb-n

Újabb két éremmel lett gazdagabb a magyar küldöttség a bukaresti ifjúsági Európa-bajnokságon: Molnár Dóra 200 m háton arany-, Bujdosó Zsombor 400 m vegyesen ezüstérmes lett péntek délután.

Az első három nap közül egy sem telt magyar érem nélkül a bukaresti ifjúsági úszó Európa-bajnokságon: joggal bízhattunk abban, hogy pénteken is lesz magyar dobogós, hiszen Molnár Dóra 200 m háton a legjobb, Bujdosó Zsombor 400 m vegyesen pedig a második idővel került a délutáni fináléba.

Molnár Dóra remek versenyzéssel nyert 200 m háton Bukarestben Forrás: LEN
Molnár Dóra remek versenyzéssel nyert 200 m háton Bukarestben Forrás: LEN
Nem meglepő, hogy magyar szempontból a délutáni programban is ők voltak a főszereplők. Molnár fináléja következett előbb a programban, és mondhatjuk, hogy ennél jobban nem is indulhatott volna a „magyaros” döntők sora. A Budafóka 16 éves ígérete taktikusan úszott, végig az élmezőnyben haladt, majd az utolsó ötvenet pedig ő bírta a legjobban, így az utolsó métereken már nagyon izgulni sem kellett a sikeréért (2:10.31). Molnár Dóra a futam után a MÚSZ-nak is nyilatkozott: „Százötven méterig nem én vezettem, ezt érzékeltem és láttam is, aztán az utolsó ötvenen szerencsére be tudtam jönni elsőnek. Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert tavaly még csak váltóban jutottam ki az Eb-re, egyéniben nem úszhattam, azaz nagyon szép eredmény, hogy most felállhattam a dobogó legfelső fokára. A forduló, a delfinezés az erősségeim közé tartozik, ennek is köszönhető, hogy sikerült ez az arany.”
Bujdosó Zsombor a 200 m vegyesen úszott negyedik helye után négyszázon felállhatott a dobogóra
Bujdosó Zsombor a 200 m vegyesen úszott negyedik helye után négyszázon felállhatott a dobogóra
Utána következett a fiú 400 m vegyes, az ötös pályán Bujdosóval. A Vasas 18 éves sportolója az első ötvenen alaposan elkezdte, majd a hátrésztávon kicsit leszakadt a legjobbaktól. Aztán mellen visszajött, és egyérteműen csatázott: végül nagyon értékes ezüst lett belőle, az 1-es pályán úszó lengyelt ezúttal nem lehetett megfogni. A program végén Komoróczy Lora, Zombori-Szalontai Ferenc, Magda Boldizsár, Pádár Nikolett összeállításban szerepelt a mix 4x100 m-es vegyesváltó, amely a hatodik helyen ért ugyan célba, de az olaszok és a lengyelek kizárása miatt a negyedikre sorolták előre (3:54.47). Szombatra is van magyar aranyérem, a lányok között 100 m gyorson Pádár és a friss aranyérmes Molnár előreláthatólag nem mellékszereplő lesz a fináléban. Részletes eredmények: ITT. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.