UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-07-15 12:24

Ökölvívás: körvonalazódik az ifiválogatott második féléves programja

Számos nemzetközi versenyen mérethették meg magukat az ifjúsági válogatott ökölvívói az elmúlt hónapok során; a fiatalok már a novemberi korosztályos vb-re készülnek, a program pedig egyre inkább körvonalazódik.

A magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott fiú és lány tagjaival egyaránt foglalkoztunk az elmúlt időben, hiszen sűrű féléven vannak túl a fiatalok. A hazai tornák mellett a nemzetközi porondon is bizonyítottak, ringbe léptek többek mellett Romániában, Bulgáriában és Franciaországban is. Az év legfontosabb eseménye azonban ezután következik számukra: novemberben Spanyolországban világbajnokságon méérethetik meg magukat a korosztály legjobbjai.

Sűrű program vár a magyar ifiválogatottra Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Sűrű program vár a magyar ifiválogatottra Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Vezetőedzőjük, Ács József a szövetség kérésére mondta el, jelenleg milyen felkészülési program vár az ifjú bokszolókra. „Június végétől július második hetéig pihenőt kaptak az ifjúsági fiúk, ezt persze egyeztettük a klubedzőjükkel is. Mindezt azért, hogy már július 20-23-ig egy összetartó edzőtábort tudjak kezdeni a srácokkal, mert az év legfontosabb eseménye még előttünk van – mondja Ács. – Augusztus 21-től 25-ig közös edzőtábor lesz a román ifiválogatottal, és 26-án, valamint 27-én Kőszegen csapattalálkozót szerveztünk, mivel eltolták a szerbiai Golden Gloves-versenyt szeptemberre. Ez nekünk nem jó sajnos, mert abban az időpontban lesz az ifjúsági országos bajnokság, erre szeptember 14-e és 17-e között kerül sor. Az ob-t követően szeptember 27-től október elsejéig a brandenburgi tornán szerepelünk, amely hagyományosan erős nemzetközi megméretés. Németországba már azokkal a versenyzőkkel utazunk, akik jól szerepeltek az országos bajnokságon. Az ifjúsági világbajnokságra szeretnék már október 15-től tábort tartani itthon, majd két héttel a vb előtt kimenni egy nemzetközi felkészítő edzőtáborra Spanyolországba. Úgy gondolom, ez a vb-re való felkészülésben nagyot lendíthet a srácok teljesítményén.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.