UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-07-17 08:59

Ökölvívás: célegyenesre fordult a serdülők Eb előtti felkészülése

Kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik a serdülő ökölvívók Európa-bajnoksága a törökországi Erzurumban, a Dorkó Péter vezetésével készülő magyar korosztályos válogatott pedig kétszer is edzőtáborba vonul a kontinensviadal előtt.

Július elején a magyar serdülő ökölvívó-válogatott vezetőedzője, Dorkó Péter összegezte számunkra a 2022-es év első felét, amelyben elmondta, nincs túl nagy merítési lehetősége a szakvezetőknek, ám vannak tehetséges fiatalok, akik akár komoly eredményeket is elérhetnek a jövőben. A korosztály képviselői az elmúlt időszakban szép számmal gyűjtögették az érmeket, legutóbb a gyergyószentmiklósi Gheorgheni Openen zsebeltek be hét aranyat.

A serdülőkorú fiatalok, a jobb szélen a vezetőedzőjükkel, Dorkó Péterrel Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A serdülőkorú fiatalok, a jobb szélen a vezetőedzőjükkel, Dorkó Péterrel Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az év legfontosabb eseménye azonban ezután következik a számukra, ugyanis augusztus 10-21. között a törökországi Erzurumban fognak összegyűlni a korosztály európai élharcosai. A hátralevő időben sűrű és intenzív felkészülés vár a fiatalokra, akik július 18-án tizennégy fővel edzőtáborba vonulnak. A hatnapos esemény végén Egerben a Vitányi emlékversenyen is megmérethetik magukat a bokszolók, ráadásul horvát és román öklözőkkel is fognak találkozni. A felkészülés célegyenesének utolsó állomása a tatai Eb-tábor lesz, augusztus első felében, amely után a csapat rögtön indul az Európa-bajnokságra.

A magyar serdülő ökölvívó-válogatott kerete az egri edzőtáborban (július 18-23.): Körömi Ábel, Nagy Kornél, Czifra István, Dór Levente, Gombai Dominik, Horváth András, Brázovics Tamás, Frank Dominik, Horváth Szabolcs, Bangó Roland, Dunajcsik Dániel, Tószegi Ferenc, Berki Brendon, Domján Alex Edzők: Dorkó Péter, Fehér Gyula, Czirják András

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.