UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-19 13:07

Kézilabda: az U20-as vb-ezüstérmes Faragó Luca sokat tanulna Mosonmagyaróváron

A nyártól az előző NB I-es évadban ötödik helyezett Mosonmagyaróvárt erősíti a 20 éves, háromszoros korosztályos Európa-bajnok és junior vb-ezüstérmes beálló, Faragó Luca.

A 20 esztendős beálló, Faragó Luca az előző szezonban az élvonaltól búcsúzó Vasasban szerepelt, majd tagja volt a celjei U20-as világbajnokságon ezüstérmet nyert női junior kézilabda-válogatottnak. Új klubja honlapjának így beszélt a szlovéniai tapasztalatokról:

Forrás: EHF
Forrás: EHF
„Nagyon jól esett nekem, hogy az első mosonmagyaróvári edzésen tapssal gratuláltak a VB ezüsthöz az új társaim. Ezt a Szlovéniában szerzett érmet tartom az eddigi pályafutásom legnagyobb sikerének, mert igaz nyertem már U17-es és U19-es Európa-bajnokságot, de ez a nyári torna már szinte felnőtt rendezvény volt.” Faragó azt is elárulta, miért éppen a Gyurka János vezette együttest választotta. „A legfontosabb ok azonban az itt folyó szakmai munka volt, ami rendkívül vonzó az én számomra. Októberben leszek húsz éves, nekem tehát még nagyon sokat kell tanulnom, fejlődnöm, hogy igazán jó kézilabdázó legyek. Ezt érzem biztosítottnak itt az MKC-ban, ahol kiváló edzőkkel dolgozhatok, és olyan poszttársaim vannak, mint Bardi Fruzsina és Pásztor Noémi, akiktől szintén sokat tanulhatok.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.