UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-07-22 20:48

Asztalitenisz: Lei Balázs már most Európa legjobbjai közé tartozik, de ő még ennél is feljebb törne

A magyar válogatott egyetlen dobogósaként Lei Balázs három bronzéremmel fejezte be a serdülők versenyét a belgrádi korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon. A soltvadkerti fiatal elmondta, alapvetően nagyon örül a harmadik helyeknek, de úgy érzi, akár több is lehetett volna benne.

Kis túlzással Lei Balázs vitte a hátán a magyar asztalitenisz-válogatottat a július 6. és 15. között, Belgrádban rendezett korosztályos Európa-bajnokságon, ugyanis a mieink közül csak az Ambrus Asztalitenisz Akadémia 15 éves kiválósága szerzett érmet a kontinensbajnokságon, ő viszont mindjárt három bronzérmet – egyesben, párosban és a csapatversenyben is harmadik lett a serdülők között. Utóbbiban Varga Botonddal, Cseri Ádámmal és Gergely Márkkal közösen.

Lei Balázs Forrás: ETTU / MOATSZ
Lei Balázs Forrás: ETTU / MOATSZ
„Nagyon megterhelő volt az Eb, főleg fizikailag. Korábban soha nem vettem részt ilyen hosszú versenyen – kezdte Lei az Utánpótlássportnak. – A tíz játéknapból szerencsére akadt egy-kettő, amikor nem kellett játszanom, de ezzel együtt is végig magas szinten kellett teljesíteni. Az utolsó napon az egyes, illetve a páros elődöntőiben már nem éreztem igazán frissnek magam, és a fáradtság miatt sajnos sok könnyű labdát is elrontottam, ami ezeken a kiélezett meccseken, a szettek végjátékaiban már nem fér bele. Éppen ezért abszolút maradt bennem hiányérzet, hogy végül egyik elődöntőt sem sikerült megnyerni. A párosban például két szettlabdánk is volt a negyedik játszmában a franciák ellem, és kiharcolhattuk volna a döntő szettet, amiben már bármi megtörténhetett volna. Ezt sajnálom leginkább, de összességben nem lehetek igazán csalódott az Eb után." Az egyéni bronzok mellett a csapatversenyben is sikerült a dobogón zárni, és a három érem közül egyértelműen ez a legváratlanabb. „Úgy vágtam neki az Európa-bajnokságnak, hogy két érmet szeretnék nyerni. Ha ennél kevesebb jön össze, mindenképpen szomorú lettem volna. Előzetesen párosban láttam erre a legnagyobb esélyt, hiszen mi voltunk az első kiemeltek, míg egyesben második kiemeltként kezdhettem a versenyt. A csapatversenyben pedig olyan jó sorsolást kaptunk, hogy ott szintén azt éreztem, akár bejuthatunk a legjobb négy közé. Örülök, hogy végül sikerült élnünk a lehetőséggel, és dobogóra állhatunk, a csapat tényleg kihozta magából a legtöbbet." Az Eb után jelenleg a pihenésé a főszerep, azonban nem sokára folytatódik a kemény munka, hiszen az év második felében újabb nagy feladatok várnak rá. „Nem állunk le sok időre, július végén kezdődik minden elölről, ismét belevágunk az edzésekbe. A következő nagy cél a szeptember végi, franciaországi Európa top10-bajnokság, majd utána az év végén a korosztályos világbajnokság Tunéziában." További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.