UtánpótlásSport A 17 éves Márton Luana aranyérmet nyert a bakui tekvondó-világbajnokság 57 kilogrammos kategóriájában!
2023. május 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-07-22 18:23

Röplabda: „Tiszta lelkiismerettel utazunk haza, mindenkivel felvettük a versenyt" – Kőnig Gábor

Az U17-es leány röplabda-válogatott a 10. helyen zárta a csehországi korosztályos Európa-bajnokságot. Kőnig Gábor szövetségi edző mindent egybevéve elégedetten értékelte csapata teljesítményét.

A magyar válogatott csütörtök este a törökök elleni – négyjátszmás – vereséggel befejezte szereplését a Csehországban zajló U17-es leány röplabda Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor együttese az ötödik helyén végzett hatfős csoportjában, ezzel tizedikként zárta a 12 csapatos kontinenstornát.

A Kőnig Gábor (balra, fehérben) irányította U17-es leányválogatott tizedikként fejezte be a csehországi korosztályos Eb-t Forrás: MRSZ

A Kőnig Gábor (balra, fehérben) irányította U17-es leányválogatott tizedikként fejezte be a csehországi korosztályos Eb-t Forrás: MRSZ

„Összességében tiszta lelkiismerettel térünk haza, hiszen amit ígértünk, hogy mindenkivel fel akarjuk venni a versenyt, meg akarjuk húzni az oroszlán bajszát, úgy érzem sikerült – kezdte értékelését Kőnig Gábor. – Volt, hogy nem csak »bajszot húztunk«, hanem már annál is többet értünk el, de sajnos akkor megremegtek a kezek. Elképesztő mennyire akart a csapat, rengeteg elismerést kaptak a lányok a többi együttestől, sikerült kivívniuk a tiszteletüket, és ez sok mindent elárul. Egy kicsit több önbizalommal szerezhettünk volna még pontokat, de sajnos mind a szlovén, mind a lengyel csapat ellen ez sajnos elmaradt, pedig közel jártunk hozzá. Nyilván, szerettünk volna továbbjutni a csoportból, hiszen ha nem akartunk volna, nem is lett volna értelme kijönni, de sajnos végül nem sikerült. Szeretném megköszönni itt is az egész csapatnak az elmúlt heteket, az összes stábtagnak, akik óriási segítséget nyújtottak mindenben, és persze a helyszínen vagy otthonról szurkoló szülőknek, röplabda kedvelőknek hogy buzdították a lányokat és szorítottak értük. Köszönjük az egész csapat nevében! Hajrá Magyarország!" További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.