UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-25 16:59

Vízilabda: Görögországban járt hasznos tornán az U18-as leányválogatott

A Benczur Márton irányította U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály világbajnoksága előtt értékes tapasztalatokat gyűjtött a görögországi Pythia-kupán.

Hasznos tornán szerepelt a belgrádi U18-as világbajnokságra készülő leány vízilabda-válogatott: a Benczur Márton irányította együttes a görögországi Iteában vett részt a Pythia-kupán.

Görögországban járt hasznos tornán az U18-as leányválogatott Forrás: KOE
Görögországban járt hasznos tornán az U18-as leányválogatott Forrás: KOE
A megméretésen öt ország fiataljai ugrottak vízbe, a magyar csapat az ausztrálok 17–12-es legyőzésével kezdte a tornát, majd a görögök elleni 11–11 után a hollandokat 12–10-re múlta felül. Vasárnap az amerikaiakkal küzdött meg a válogatott, és a 12–8-as vereséget követően a harmadik helyen zárt. A kupát az Egyesült Államok nyerte meg, másodikként a házigazda görögök végeztek. A korosztály világbajnoksága a hét végén, július 31-én kezdődik a szerb fővárosban, a magyar csapat a héten még Budapesten is játszik edzőmeccset a rivális amerikai gárdával. „Nagyon hasznos volt a háromnapos torna – kezdte értékelését a hazai szövetségnek Benczur Márton. – Azt kaptuk, amit vártunk, és ez jó dolog. A tapasztalatokért, amelyekért jöttünk, azokat megszereztük. Az eredmények most nem igazán foglalkoztattak. Mindent összevetve büszke vagyok a lányokra, elsősorban azért, mert nagyon jó ezzel a csapattal lenni.”

Az U18-as magyar leányválogatott kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.