UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-07-27 13:35

EYOF 2022: „Nagyon közel volt a győzelem, de már az is megtisztelő, hogy itt lehettem" – Szeleczki Szabina

A második versenynap első magyar érme a cselgáncsozó Szeleczki Szabina nevéhez fűződött a besztercebányai Európai ifjúsági olimpiai fesztiválon. A ceglédi fiatal kedden ezüstérmet nyert a 44 kilósok között, de az elvesztett döntő ellenére pozitívan értékelt a verseny után.

A Ceglédi VSE ifjúsági Eb-bronzérmes dzsúdósa, Szeleczki Szabina a 44 kilós súlycsoport nyolcfős mezőnyében volt érdekelt az EYOF második, keddi versenynapján, és miután a negyeddöntőben a török Zilan Ertemet, az elődöntőben pedig az osztrák Tanzila Muntsurovát is legyőzte, bejutott a fináléba.

Szeleczki Szabina (kékben) ezüstérmet szerzett a 44 kilósok versenyében az EYOF-on Fotó: Szalmás Péter / Magyarock
Szeleczki Szabina (kékben) ezüstérmet szerzett a 44 kilósok versenyében az EYOF-on Fotó: Szalmás Péter / Magyarock
Ezután az aranycsatában az ifjúsági Európa-bajnok holland Vera Wandel várt a magyar lányra, és Szabina ezúttal nem bírt kihívójával, három intést összegyűjtve a hosszabbításban vereséget szenvedett, de így is nagy dicséretet érdemel, hiszen az ezüstjével a magyar cselgáncsozók első érmét szerezte meg Besztercebányán. Szeleczki a döntő után így értékelt a magyarock.hu-nak. „Nagyon közel volt a győzelem, de már az is megtisztelő volt, hogy kijutottam az EYOF-ra, és érmet szereztem. Rendkívül hálás vagyok a csapatnak a támogatásért és a szurkolásért!” A második versenynap után Magyarország 4 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel a második helyen állt az összesített éremtáblázaton az olaszok mögött.  További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.